Now Reading
420 – skaičiai, kurie pridega žolės suktinę

420 – skaičiai, kurie pridega žolės suktinę

420 – skaičiai

Laikas.lt

Balandžio 20 – oji yra laikoma marichuanos rūkymo diena ir sutrumpintai ji vadinama 420 (angl. four twenty). Šiandien aštriu dūmu ir lengvu apsvaigimu mėgstantys mėgautis žmonės savo suktines prisidegs visame pasaulyje, nepaisydami vietinių įstatymų rūkys viešose vietose ir bandys visuomenei dar kartą įrodyti, jog legalizavimas būtinas. 

Mitai

Su šia data siejama daugybė legendų – viena iš labiausiai žinomų, kad šią dieną gimė arba mirė Bob Marley. Tai nėra tiesa. JAV daugelis pasakoja, jog tai numeris žymintis pataisą, kurią norima priimti siekiant legalizuoti marichuanos rūkymą ne vien medicininiais tikslais – tai taip pat nėra tiesa. Klaidinga ir nuomonė, jog 420 yra policijos kodas, žymintis, jog žmogus turi narkotinių medžiagų arba yra pastebėtas jas vartojant. Marichuanoje yra daugybė cheminių medžiagų, tačiau jų bendras skaičius nėra 420 – tai dar vienas mitas. Viena iš juokingiausių bei taip pat išgalvotų versijų – 4 valandą ir 20 minučių vakaro Olandijoje priimta gerti arbatą.

Tiesa

1970 – aisiais grupelė marichuanos rūkytojų iš San Rafaelio mokyklos šiaurinėje Kalifornijos dalyje susitarė, jog jie susitiks parūkyti 4:20 vakare. Grupelė save vadino Waldos, kadangi jie rinkdavosi prie sienos už mokyklos (angl. wall outside the school). Įdomu ir tai, kad jie būriuodavosi prie paminklo Louisui Pasteurui, žmogui pirmajam sugalvojusiam procesą, kurį šiandien vadiname pasterizacija. Balandžio 20 – ąją (vadinasi, 4 metų mėnesio 20 dieną, tad vėl gauname 420) jis, kartu su savo kolega Claude Bernardu sėkmingai pasterizavo pieną aukšta temperatūra ir įrodė, jog proceso metu didžioji dalis piene buvusių bakterijų bei grybelių žuvo.

Šiandien

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Waldos savo susitikimus pirmiausiai vadino 4:20 Louis, tačiau palaipsniui mokslininko vardo atsisakyta. Liko tik šiandien daugybe gandų ir keisčiausių istorijų apaugę trys skaičiai, kurie visame pasaulyje žinomi, kaip kvietimas prisidegti žolės suktinę. Marichuanos rūkymas Lietuvoje yra nelegalus, tad įstatymų pažeidinėti tikrai neskatiname, tačiau reikėtų pripažinti, jog istorija slypinti po trimis niekuo dėtais skaičiais tikrai įdomi! 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top