Now Reading
Motinos diena – ir padėkos mamoms šventė

Motinos diena – ir padėkos mamoms šventė

Motinos diena - ir padėkos mamoms šventė

ELTA

Artėjant Motinos dienai, visoje Lietuvoje pradedama akcija, siekiant skatinti motinystę. Akcijos simbolis – širdelės formos lipdukas su užrašu „Aš mama”.

50 tūkstančių lipdukų bus išdalyta visoje Lietuvoje – Panevėžio moterų pataisos namuose, slaugos ligoninėse, daugiavaikėse šeimose, Kauno krikščioniškuosiuose gimdymo namuose, Vilniaus ir Kauno mokyklose, savaitgalį lipdukai bus dalijami didžiausiose žmonių susibūrimo vietose – prie bažnyčių, prekybos centrų, šeimų laisvalaikio leidimo vietose, parkuose ir kt. Akciją rengia Nacionalinė mamų ir tėvų asociacija ir Moterų bendruomenė „Bitės”.

Organizatoriai pasitelkė garsaus filosofo, poeto Antano Maceinos mintį, kad Motinos diena dažniausiai išgyvenama kaip padėkos šventė. Daug vyrų, moterų, sūnų, dukrų jaučia pareigą padėkoti gyvoms ir mirusioms mamoms už tai, kad jos suteikė gyvybę, užaugino. Tačiau prisimenama ir visuomeninė, socialinė šios šventės pusė, suprantant, kad tauta ir visuomenė neįsivaizduojama be motinos, jos gebėjimo duoti naują gyvybę, užauginti vaiką.

Motinos dienos proga prisimenamos ir tos moterys, kurios dėl įvairių priežasčių negali būti mamomis, tačiau užaugina svetimus vaikus arba jais rūpinasi, kaip paskyrusios savo gyvenimą vienuolystei.

Penkis vaikus užauginusi socialinės apsaugos ir darbo ministro patarėja Ramunė Jurkuvienė pabrėžia motinos palaikymo darbe ir šeimoje svarbą, nes šias funkcijas sunku suderinti. „Šiuo metu, kai mes turime daugiau kaip keturis tūkstančius vaikų, gyvenančių globos namuose, kai turime apie 20 tūkstančių vaikų, kurie gyvena šeimose, kurios vadinamos socialinės rizikos šeimomis, – labai svarbu, kad aplinkiniai nekaltintų, nesmerktų, bet visom galimom priemonėm stengtųsi padėti ir vertintų motinystę”, – kalbėjo R. Jurkuvienė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Mamoms labai svarbu kasdienis dėmesys, joms reikia dėmesio kiekvieną dieną, jos laukia paprasto nuoširdaus žodžio, vaikų rūpesčio, aplankymo. Reikia ne tik dėkoti, bet ir rūpintis mamomis”, – pabrėžia Moterų bendruomenės „Bitės” atstovė Neringa Laurinavičiūtė.

Motinos diena Lietuvoje tradiciškai švenčiama pirmąjį gegužės sekmadienį. Mamoms dovanojami gražiausi pavasario žiedai, už mirusias meldžiamasi, lankomi jų kapai.


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top