Now Reading
Mados žurnalas „Vogue“ nebesamdys jaunesnių nei 16 metų amžiaus modelių

Mados žurnalas „Vogue“ nebesamdys jaunesnių nei 16 metų amžiaus modelių

Mados žurnalas „Vogue“ nebesamdys jaunesnių nei 16 metų amžiaus modelių

ELTA

Ketvirtadienį visų 19 šalių „Vogue” žurnalų redaktoriai pasižadėjo vedamųjų straipsnių nuotraukoms samdyti tik sveikai atrodančius ne jaunesnius nei 16 metų amžiaus modelius, praneša AFP.

JAV „Vogue” žurnalo redaktorė Anna Wintour ir Paryžiaus „Vogue” redaktorė Emmanuelle Alt taip pat pritarė šiam susitarimui. Paryžiaus „Vogue” 2010 metais sukėlė pasipiktinimą išspausdinę 10-metės mergaitės nuotraukas.

Redaktoriai informavo, kad šešių punktų susitarimas pasirodys birželio mėnesio „Vogue” numeriuose. Susitarimo tikslas – skatinti sveiko kūno įvaizdį. Redaktoriai teigia, kad nedirbs su per jaunais modeliais ir jei įtars, kad manekenės turi valgymo sutrikimų.

„Dirbsime su modeliais, kurie, mūsų nuomone, yra sveiki ir padės mums reklamuoti sveiko kūno įvaizdį”, – teigė redaktoriai.

„Vogue” žurnalų vadovai taip pat lieps modelių agentūroms jiems nebesiųsti per jaunų modelių, reikalaus atranką vykdančių darbuotojų tikrinti modelių asmens tapatybės dokumentus ir ragins modeliams užtikrinti sveikas darbo sąlygas.

Tuo tarpu mados dizaineriai raginami – bet ne įpareigojami – „apsvarstyti, kokias pasekmes turi nerealiai maži pavyzdinių drabužių dydžiai… kurie skatina įdarbinti pernelyg liesus modelius”.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

JAV modelių sąjunga „Model Alliance” teigia, kad teigiamai vertina „Vogue” iniciatyvą ir tikisi, kad šiuo pavyzdžiu paseks ir kiti žurnalai.


Lietuvos naujienų agentūra ELTA. Visos teisės saugomos. Platinti, kopijuoti be Eltos sutikimo draudžiama.    

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top