Now Reading
„Facebook“ kvaileliai – nusikaltėliai, kuriuos pagavo socialiniame tinkle

„Facebook“ kvaileliai – nusikaltėliai, kuriuos pagavo socialiniame tinkle

„Facebook“ kvaileliai – nusikaltėliai

Laikas.lt
Parengta pagal theweek.com informaciją.

Žurnalistas Davidas Kirkpatrickas savo knygoje „Facebook efektas“ iškėlė klausimą dėl žmonių perdėto poreikio dalintis savo asmenine informacija. Žinoma, kad sąraše esantys draugai kasdien keliantys krūvas nuotraukų, ar pranešantys apie šiuo metu geriamą kavą, erzina. Patirtis rodo, jog iškreiptas atvirumas ne tik erzina, bet ir gali smarkiai pakenkti… atviruoliui, bet, šiuo atveju, padėti visuomenei.

Viduramžių spąstai žygeiviams

Du vyrai iš Jutos, JAV, buvo suiimti dėl medinių spąstų žmonės, kuriuos vyrukai pagamino pagal viduramžiais taikytus modelius. Vyrukai juos sudėliojo populiariame žygeivių take nacionaliniame parke. Galima pasidžiaugti, jog juos laiku pastebėjo reindžeris. Pareigūnui teko tarnauti kariuomenėje, tad jis sugebėjo sureaguoti itin operatyviai – vyras aptiko ir nurinko keletą virvelinių spąstų, kurie skirti parklupdyti, takas būna nubarstytas aštriais akmenimis, kad nukritus žmogus smarkiau susižalotų. Įdomiausia tai, kad Jutos keistuoliai prie futbolo kamuolio dydžio akmens prikabino užaštrintų medinių pagalių – koja užkabinus ištemptą virvę šis įnagis išsisiūbuoja ir trenkiasi į nelaimėlio galvą. Nusikaltėliai aptikti greitai – Benjaminas Rutkowskis bei Kai`us Christensenas savo pasiekimu pasigyrė Facebook.

Vogti iš policininkų

Michaelas Bakeris nusprendė pavogti benzino iš policijos automobilio. Jam pavyko, tad vyras pasidalino nuotrauka, kurioje jis pozuoja su kanistru prie policijos automobilio. Žinoma, kad vyras nuotraukos aprašyme paskelbė apie savo nusikaltimą. Veiksmas vyko nediliame Dženkinso miestelyje, JAV, tad žinia greitai pasiekė pareigūnus nuovadoje. Vyras buvo sučiuptas ir nuvežtas į areštinę, apklaustas ir nubaustas pinigine bauda. Grįžęs savo Facebook anketoje jis paviešino policininkų padarytą nuotrauką: „LOL buvau kalėjime dėl Facebook,“ – džiaugėsi vagišius

Išdavikiška krūtinė

Teksase buvo įsilaužta į keturis skirtingų policijos nuovadų puslapius. Juose buvo patalpinta nuotrauka, kuriojė matėsi menkai apsirengusios merginos krūtinė. Jauna moteris turėjo popieriaus lapą su žinomos hakerių grupuotės w0rmer & CabinCr3w ženklu. Pastarieji siejami su Lietuvoje neblogai žinomais Anonymous. Pareigūnai išsiaiškino, jog nuotrauka buvo padaryta iPhone telefonu Melburne, Australijoje. Tai juos suglumino, kadangi nusikaltimus jie siejo su Higinio Ochoa iš Galvestono, Teksase, JAV, tačiau patikrinę vaikino Facebook anketą pareigūnai pamatė, jog jis turi merginą Australijoje. Tyrėjai kompiuterine programa sutikrino nulaužtose svetainėse patalpintą nuotrauką su australietės anketoje esančiomis. Rezultatas – krūtinės sutapo!

Neverta rodyti savo nuotraukų tiems, kuriuos apvogei

Devyniolikmetį Rodney Knightą jaunesnįjį policijos pareigūnai vadina kvailiausiu nusikaltėliu su kuriuo teko susidurti – vaikinas buvo suimtas už įsilaužimą į Washington Post žurnalisto namus iš kurių jis pavogė paltą, pinigų bei nešiojamąjį kompiuterį. Kompiuteris priklausė žurnalisto sūnui, o nusikaltėlis jį įsijungęs nusifotografavo apsivilkęs paltą bei rankose laikydamas pluoštelį vogtų pinigų. Nuotrauką patalpino į Facebook. Žinoma, kad jis pamiršo išsiregistruoti iš žurnalisto sūnaus asmeninės anketos, tad nusikaltėlio nuotrauka, kurioje jo veidas puikiai matėsi, tapo prieinama visiems apvogtiesiems.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nuo narkotikų iki picų kepimo

Michele`is Grasso`as dingo iš nedidelio Sicilijos miestelio, kai policija susekė, jog jis ilgą laiką pardavinėjo narkotikus. Italijos pareigūnai tris metus neturėjo nė menkiausio supratimo, kur jis galėtų būti. Tikėtina, jog vyras galėjo ir toliau ramiai gyventi, tačiau jis pradėjo kelti nuotraukas į savo Facebook profilį – pirmiausia matėsi sniegas, tuomet jis, pozuojantis prie raudono dviaukščio autobuso, kuris laikomas vienu iš Londono simbolių. Turistinių kadrų vis daugėjo, kol juos pakeitė vyro, dirbančio picerijoje, nuotraukos. Vienoje iš jų matėsi ir picerijos pavadinimas, tad interpolas neužtruko suimti vyro ir perduoti jį Italijos policininkams.

Sugrįžimas į kalėjimą

Craigas Lynchas paspruko iš kalėjimo Anglijoje, kur vyras už vagystę turėjo praleisti septynerius metus. Pareigūnai jo intensyviai ieškojo keturis mėnesius, kol nusprendė patikrinti nusikaltėlio puslapį Facebook socialiniame tinkle. Jis sąmoningai nuolat mėtė smulkias užuominas ir kėlė nuotraukas. Policija netrukus jį pagavo, tačiau per jo trumpai sugrįžusią laisvę vyriškis surinko net 40 tūkstančių gerbėjų. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top