Now Reading
Fantastinį fotografijų ciklą Kirsty Mitchell inspiravo mamos pasakos

Fantastinį fotografijų ciklą Kirsty Mitchell inspiravo mamos pasakos

Fantastinį fotografijų ciklą Kirsty Mitchell inspiravo mamos pasakos

Rasa Barčaitė

Gimiau 1976 metais Anglijoje, Kente, kuris dar vadinamas Anglijos sodu. Mano ankstyviausi prisiminimai susiję su mamos pasakotomis istorijomis… Kaip gulėdavau prie mamos, klausydama kvėpavimo, kuomet ji darydavo mažą pauzę tarp pasakojimų… Ji buvo anglų kalbos mokytoja ir skaitydavo istorijas beveik kasdien. Mama man padovanojo pačia svarbiausią dovaną, kokią tik gali padovanoti mama vaikui – vaizduotę ir tikėjimą grožiu… Tai tapo mano gyvenimo esme ir aš nuolat bandau sugrįžti į vaizduočių pasaulį savo fotografijose ir… sapnuose.

Tai fotografės ir kostiumų dizainerės Kirsty Mitchell žodžiai. Ši menininkė pagaliau visuomenei pristatė ilgai kurtą fotografijų ciklą „Wonderland“, kuris skirtas 2008 metais nuo smegenų vėžio mirusiai Kirsty mamai.

Iš pradžių „Wonderland“ prasidėjo praėjus po mamos mirties 7 mėnesiams kaip mažas vasaros projektas, kuris išaugo į inspiruojančią originalią kelionę po fantazijų pasaulį.

„Po mamos mirties man buvo labai sunku pritapti realiame gyvenime, todėl nusprendžiau pasinerti į fantazijas, kurias kūriau padedama fotoaparato. Mano mažas meninis pabėgimas netrukus pavirto į istorijų knygą be žodžių, skirtą mamos atminimui. Visos sukurtos pasakos atėjo iš mamos lūpų, kurios daug metų tiek man, tiek savo mokiniams skleisdavo įvairialypį  fantazijų pasaulį“, – Dailymail.co.uk pasakojo  Kirsty Mitchell.

Iki tol 36-erių Kirsty dirbo mados srityje, ji yra diplomuota kostiumų dizainerė, moteris labai domisi meno istorija, kinu, dirbo kartu su garsiais mados dizaineriais kaip kad Alexanderis Mc Queenas ir Husseinas Chalayanas. „Wonderland“ projektą ji kūrė kartu su makiažo meistre, kolege Elbie Van Eeden. Abi menininkės po darbo, vakarais ir savaitgaliais Kirsty  namuose Surrey kurdavo fantastines nuotraukų šukuosenas, makiažus ir drabužius.

 

„Visi fotosesijoje esantys personažai gimė sapnuose. O fotosesijos rezultatai buvo tokie stulbinantys ir tikri, jog daugelis galvojo, kad jie sukurti naudojant „Photoshopą“, – pasakojo menininkė, kuri priduria, jog taip pat daugeliui neįtikėtinas atrodė ir faktas, jog „Wonderland“ sukurtas jos namuose Surrey, o ne skirtingose pasaulio vietose.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Matydama, kad kartais žmonės sutrinka tokiame tobulai sukurtame fantazijų pasaulyje, Kirsty nusprendė visiems atskleisti, kaip buvo kuriamos nuotraukos  tinklaraštyje, kuriame kaip dienoraštyje aprašė, kaip buvo kuriama kiekviena fotografija. „Mano pagrindinis siekis buvo įamžinti laiko tėkmę naudojant kelionę per 4 metų laikus, įtraukiant kiekvieną vaivorykštės spalvą“, – išduoda paslaptį menininkė.

Kai kuriuos kostiumus menininkė kūrė net 5 mėnesius. Visą ciklą užbaigti jai prireikė 3 metų. Šiuo metu Kirsty Mitchell planuoja išleisti knygą ir surengti parodą. „Žinau, jog tuomet, kai pamatysiu savo mamos vardą, parašytą knygos viduje, jausiuosi pilnai išpildžiusi savo pažadą įamžinti jos atminimą“, – viltingai užbaigia Kirsty ir ruošiasi tolimesnėms „Wonderland“  kelionėms.




 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top