Now Reading
„Citrinos žievelės“ trijų skonių sūrio pyragas

„Citrinos žievelės“ trijų skonių sūrio pyragas

„Citrinos žievelės“ trijų skonių sūrio pyragas

citrinoszievele.blogspot.com

„You are what you eat. Who wants to be a carrot?“ – aną dieną labai prajuokino šita citata.

Beje, kažkur skaičiau, kad neva maisto išdėliojimas šaldytuve gali turėti teigiamą poveikį svorio reguliavimui. Taigi atidariau šaldytuvą, o ten du jogurto indeliai, salota, kuri užima didžiąją dalį šaldytuvo lentynos, sūrio trys gabaliukai ( kita lentyna vien mėsinė, tai į ją net dėmesio nekreipiam šiaip ar taip), žodžiu nieko nuodėmingo. Padariau išvada, kad ta taisyklė man negalioja.

Dar prieš keletą dienų maišant kreminį sūrį su šokoladu sau sakiau, kad viskas po šito sūrio pyrago bus griežtas ne saldumynams, nes oj kaip reik pasitemt, nes vasara artėja (ar jau atėjo?). Bet yra kaip yra. Pyragas gi būtinas, kad galėtum uždegt žvakutes, ar ne?

„Cheesecak‘as“ gimė prisižiūrėjus šitas nuotraukas. Susiviliojau, modifikavau, iškepiau. Gavosi pats skaniausias iki šiol ragautas sūrio pyragas. Toks švelnus ir kreminis. Gal įtakos turėjo tai kad buvo „virtas“ vandenyje. Nežinau, bet skonis tikrai puikus.

Šokoladinis – karamelinis – vanilinis sūrpyragis

Pagrindui:

200 g sausainių (aš naudojau šokoladinius)
100 g sviesto, ištirpinto

Kreminio sūriui:

1 kg kreminio sūrio
4 kiaušiniai
1 1/5 puodelio cukraus
1 puodelis kokoso pieno (galite naudoti riebią grietinėlę)
1 vanilės lazdelė
100 g juodojo šokolado
1/3 indelio karamelinio kondensuoto pieno „Rududu“
½ a.š. druskos

Glaistui:

1/3 indelio karamelinio kondensuoto pieno „Rududu“
50 ml pieno

Kepimo indo isšorę apvyniokite folija dviem sluoksniais. Patį kepimo indą patepkite sviestu.
Pyrago pagrindui gerai sumalkite sausainius į trupinius. Supilkite tirpintą sviestą ir gerai išmaišykite. Trupiniais lygiai padenkite kepimo dugną, spaudžiant ranka ar mediniu šaukštu. Formą atidėkite į šalį.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Visi įdarui skirti ingridientai turi būti kambario temperatūros, kitaip bus sunku išmaišyti viską iki vientisos mąsės.

Ištirpinkite juodąjį šokoladą garų vonelėje. Palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Kreminį sūrį išplakite plaktuvu, kad šis taptų purus. Supilkite cukrų ir vidutiniu greičiu maišykite, kol jis ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Supilkite kokosų pieną, druską. Vanilės lazdelę peilio pagalba perpjaukite išilgai perpus ir išimkite sėklytes. Sudėkite į sūrio masė ir išmaišykite.

Kremą padalinkite į tris dalis. Į vieną supilkite šokoladą ir gerai išmaišykite. Į kitą sudėkite rududu ir gerai išmaišykite. Trečią palikite rambybėje.

Ant pyrago pagrindo į patį centą pilkite keturis šaukštus šokoladinio kremo, po to ant viršaus į patį centrą keturis šaukštus karamelinio kremo, o po to keturis šaukštus vanilinio kremo. Taip sluoksniuokite kol pasibaigs sūrio masė.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepimo indą su paruoštu pyragu dėkite į didesnę skardą aukštomis sienelėmis. Į skardą pilkite verdančio vandens, kad jis apsemtų pusę prago formos. Pyragą kepkite apie 1,5 h. Pyrago sienelės bus iškepusios, o vidurys dar skystas, kai atsargiai pakrutinsite, bet jis sustings, kai atšaldysite. Iškepus pyragą palikite orkaitėje bent valandai, kad vėsdamas iškeptų iki galo. Po valandos ištraukite iš orkaitės, apipjaukite pakraštėlius ir leiskite pilnai atšalti.

Galaistui pakaitikite rududu ir pieną, kol glaistas bus vientisas, be gumuliukų. Apipilkite sūrpyragį ir dėkite į šaldytuvą pernakt, skoniui subręsti.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top