Now Reading
A.Užkalnis apie „Euroviziją“: „Visiškai durna kelių vakarų pramoga“

A.Užkalnis apie „Euroviziją“: „Visiškai durna kelių vakarų pramoga“

A.Užkalnis apie „Euroviziją“: „Visiškai durna kelių vakarų pramoga“

Karolina Paulonytė

Kaip ir kiekvienais metais, į mūsų kiemą atkeliauja „Eurovizija“. Išblėsusios emocijos ir aistros dėl dažnų Lietuvos atstovų fiasko šiame konkurse ir vėl atgyja. Visuomenė pasidalija į tam tikras nuomonių grupes, tačiau nei vienu, nei kitu atveju – abejingų nelieka. Mat, tokių įvykių per metus Lietuvoje pasitaiko ne kiekvieną dieną. Šiai minčiai pritaria ir žurnalistas, knygų autorius, laidos vedėjas bei žodžio kišenėje neieškantis Andrius Užkalnis.

Vyras savo nuomonę dažnai atvirai išsako ne tik politikos, ekonomikos, kultūros, bet ir pramogų pasaulio klausimais. Dažnai jo išsakytos mintys susilaukia ne tik pritarimo, bet ir aršios kritikos, kuri jį tik dar labiau paskatina karštoms diskusijoms.

Tikėdamiesi kitokio požiūrio kampo į „Eurovizijos“ dainų konkursą, „Laikas.lt“ nusprendė pakalbinti A. Užkalnį – pokalbis nustebino.

„Tai toks juokingas ir nerimtas reginys, sukeliantis labai daug emocijų ir žmonių komentarų. Tai kaip bendras susidomėjimas ir atskaitos taškas – visiems. Man atrodo, kad to mes nedažnai turime, apart krepšinio, kurį laikas nuo laiko visi žiūrime ir apie jį kalbame“, – sako A. Užkalnis ir net neslepia, jog šį nerimtą konkursą jis stebi kiekvienais metais. Anot vyro, „Eurovizija“ bent jau kuriam laikui į mūsų gyvenimus įneša savotiškai naujo turinio, tam tikrų idėjų, minčių, posakių bei šmaikščių komentarų, o tai yra vienijantis veiksmas ir jo reikia.

Į klausimą, kaip jis žiūri į skeptikų poziciją, kurie sako, jog dalyvavimas šiame dainų konkurse tėra tuščias laiko ir pinigų eikvojimas, žurnalistas atsako „užkalniškai“ : „Tų apsibezdėjusių bambeklių visuomet pilna. Jie skundžiasi viskuo: kad per televiziją nėra ką žiūrėti, kad žurnalistai yra visi parsidavę ir tai, kad kultūros nėra. Tokius priekaištus mes girdime nuolatos – nieko naujo. „Eurovizija“ – visiškai durna kelių vakarų pramoga pavasarį, kai žmonės džiaugiasi šiltu oru ir yra laimingi jau vien dėl to. O jeigu dar mūsų šalies atstovas neapsidergia ir patenka į finalą, kaip atsitiko šiuo atveju, tai dar nuostabiau“ – tikina A. Užkalnis.

Tiesa, vyras neslepia, kad didžiausią juoką jam kelia tie žmonės, kurie į „Euroviziją“ žiūri pernelyg rimtai ir perdėtai. „Juokinga, kai žmonės pradeda į tai labai rimtai žiūrėti. Čia kaip ir kiekvienais metais atsiranda gudručių, kurie iš naujo atranda dviratį ir aiškina visiems, kad Balkanai vieni už kitus balsuoja ir postringauja apie politiką. Žinoma, kad jie vieni už kitus balsuoja, bet kiek galima apie tai šnekėti? Čia tas pats, kaip šnekėti apie gražią ir dailiu biustu apdovanotą merginą, kuri gavo turtingą vyrą dėl to. Na taip, ji gavo ir taip būdavo prieš 100 metų ir taip bus vėliau. Tad, kokia vertė tokį faktą pastebėti? Visiems aišku, kad šis renginys nėra vien tik muzika, bet ir politika“, – sarkazmo negailėjo A. Užkalnis.

 

Daugiamečiai favoritai – švedai

Nepraleidžiame progos pasidomėti ir A. Užkalnio „Eurovizijos“ favoritais. Anot jo, vienus įdomiausių pasirodymų kiekvienais metais surengia švedai. „Švedai atveža gana aukštos kokybės produktą ir tai jau vyksta ne pirmi metai. Tiesiog jų pasirodymai niekuomet nebūna vienodi. Būna ir visiško popso, aštresnių ar originalesnių pasirodymų, kaip šį kartą. Šiais metais jų atlikėjos įvaizdis, dainos aranžuotė – įspūdinga“, – apie savo favoritus kalbėjo publicistas.


 Donatas Montvydas pateko į „Eurovizijos” finalą. EPA-ELTA nuotr.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nepraleido progos A. Užkalnis išsakyti savo mintis ir apie Rusijos atstovių „Buranovskije babuški“ pasirodymą. „Mano manymu, jog vieną kartą gal ir įdomu pažiūrėti į jas ne pilnas tris minutes – iki priedainio. Tačiau nepasakyčiau, kad labai įspūdingą reginį jos padarė. Įspūdingą reginį kažkada sukūrė ukrainietė Ruslana, Suomijos „Lordi“, būtent jų pasirodymus stebint, trys minutės tikrai neprailgo. Bobutės iš Rusijos yra kiek kitaip nei kiti, bet pats turinys, mano manymu, tiesiog netraukia“ , – įžvalgomis dalinosi A. Užkalnis.


Favoritus atskleidžia lažybų agentūros

Žinoma, kad pasiteiravome publicisto nuomonės ir apie tautiečio Donato Montvydo pasirodymą. A. Užkalnis tvirtino, jog džiaugiasi jo pasirodymu. „ Donato pasirodymas man pasirodė pakankamai profesionalus. Tiek atlikėjo įvaizdis, tiek ir dainos turinys – sutapo. Priešingai nuo tų, kurie kritikavo jo scenografiją, bei sprendimą, kad už jo nugaros būtų tos žmonių figūros, man šis sprendimas patiko. Jis neatrodė banaliai, provincialiai.

Nepaisant to, kad šių metų Lietuvai atstovaujantis D. Montvydas yra ganėtinai stiprus dalyvis, A. Užkalnis nesiryžo spėlioti intuityviai pačios „Eurovizijos“ baigties ne tik Lietuvos, bet ir kitų šalių atžvilgiu. „Dažnai stengiuosi pažiūrėti lažybų agentūrų spėjimus, nes jie paprastai būna labai tikslūs. Kol kas dar nežiūrėjau, bet tikrai tą padarysiu, kadangi lažybų agentūros vertina pakankamai profesionaliai ir remiasi ne kiek emocijomis, o kiek patirtimi, balsavimo išsidėstymu. Tokios analizės yra daug rimtesnės, nes visi supranta, kad nuo rezultatų priklauso jų pinigai“, – kalbėjo A. Užkalnis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top