Now Reading
„Facebook“ ruošiasi išleisti savo išmanųjį telefoną?

„Facebook“ ruošiasi išleisti savo išmanųjį telefoną?

„Facebook“ ruošiasi išleisti savo išmanųjį telefoną?

Laikas.lt

Ar gali „Facebook“ sukurtas išmanusis telefonas išspręsti socialinio tinklapio problemas telefonuose? Ir nors tokių problemų beveik nėra, nes „Facebook“ aplikacija yra naudojama daugumoje išmaniųjų telefonų, sklando gandai, jog „Facebook“ inžinieriai 2013 metais į prekybą planuoja paleisti savo mobilųjį įrenginį.

Gandai, jog „Facebook“ išleis savo išmanųjį, sklando jau nuo 2010 metų, skelbia Los Angeles Times. Gandai pastiprėjo 2011-aisiais, kuomet sužinota, jog „Facebook“ kompanija dirba kartu su Taivano mobiliųjų telefonų gamintojais HTC ir ruošiasi kurti telefoną, kodiniu pavadinimu „Buffy“, kuriame bus integruotas ir socialinis tinklapis.

Žinoma, „Facebook“ kol kas neigia gandus apie „Buffy“, tačiau išplatino laišką: „Mes dirbame ties mobiliųjų telefonų industrija kartu su įvairių sričių specialistais, siekdami socialinių tinklų patirtį perduoti daugybei žmonių visame pasaulyje“. Tad gandai beveik patvirtinti.

The New York Times taip pat skelbia, jog kompanija pasamdė keletą buvusių „Apple“ inžinierių ir intensyviai dirba ties naujų inžinerinių protų verbavimu.  Vienas anoniminiu norintis išlikti inžinierius pasakojo, jog Markas Zuckerbergas jo klausinėjo apie mobiliųjų telefonų veikimo principus.

Tuo tarpu įvairūs tinklaraštininkai skeptiškai vertina „Facebook“ planus sukurti sėkmingai veikiantį mobilųjį telefoną, nes kompanija turi labai mažai patirties techninės įrangos gamyboje. Tačiau visuomet būna pirmas kartas, prisimenant, jog tie patys „Apple“ tiek į mobiliųjų telefonų, tiek į muzikos rinką įsiveržė prieš tai dirbę tik su kompiuterių sistemomis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Žinoma, kyla klausimas, ar tikrai „Facebook“ reikia jų asmeninio mobilaus, nes socialinio tinklapio vartotojų kovo pabaigoje buvo jau 901 mln., 488 mln. iš jų „Facebook“ naudojo savo mobiliajame telefone.  Kaip skelbia Pcworld.com, balandį mobiliąsias socialinio tinklapio aplikacijas naudojo 500 mln. vartotojų.

Tad naujovės mobiliųjų išmaniųjų rinkoje jau seniai laukiamos, tad telieka tikėtis, jog gandai pavirs realybe jau kitais metais.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top