Now Reading
Istorija apie berniuką, kuris norėjo tapti ir tapo mergaite

Istorija apie berniuką, kuris norėjo tapti ir tapo mergaite

Istorija apie berniuką

Parengta pagal Nymag.com

Žvelgdamas pro persirengimo kabinos duris gražus berniukas sako savo mamai: „Aš noriu būti mergaite“.

Skamba kaip eilinis vaikų žaidimas ar nereikšmingas posakis. Tačiau būdamas 3 metų Markas Bendersas (vardas ir pavardė išgalvoti, nes šeima Nymag žurnalistui nenorėjo atskleisti savo tapatybės) mamos paprašė aprengti jį Helovinui kaip princesę. Tėvai šiaip ne taip perkalbėjo jį apsirengti „Žvaigždių karų“ herojaus Dartho Vaderio kostiumu. Bet tik tam kartui.

Būdamas 5-erių, Markas norėjo mokyklos miuzikle vaidinti gražuolę Gabriella Montez. Nuo tada jo gimtadienio vakarėliai buvo skirti vien tik mergaitėms ir tik mergaitiškomis temomis. Visos berniukiškos dovanos būdavo perdovanojamos pusbroliui arba broliams.

Kodėl tėvai pritarė tokiam mažamečio sprendimui? Marko mama leido jam eksperimentuoti, nes labai mylėjo savo vidurinėlį (šeima turi 3 sūnus).  Tėvai suvokė, jog berniuko noras būti mergaite buvo ne šiaip vaikiškos sapalionės, o kai kas rimčiau, ne vien noras rengtis mergaitiškais drabužiais. Kuomet Marko buvo paprašyta paaiškinti, kodėl jis taip elgiasi, jis tiesiog pasakė, jog nori turėti ilgus plaukus. Tėvai tuomet pasakė, kad ir vieno pažįstamo vaiko tėtis turi ilgus plaukus, bet jis yra berniukas.

Markas atsakė: „Aš nenoriu būti berniukas ilgais plaukais. Aš noriu būti mergaite. Kodėl mane Dievas sukūrė berniuku? Aš savęs nekenčiu, tegu Dievas pasiima mane į debesis ir gražina atgal pavertęs mergaite”.

Tuomet Marko šeima suprato, jog jie turi būti tie Dievai, kurie padės įgyvendinti sūnaus troškimą. Žinoma, šiek tiek užtruko, kol Marko tėvas, konservatyvus verslininkas, suvokė, jog leisdamas sūnui tapti mergaite jis Markui duoda normalų gyvenimą ir apsaugo jį tokių tragiškų padarinių kaip kad savižudybė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tuomet Markas pradėjo gyventi dvigubą gyvenimą – ir kaip berniukas, ir kaip mergaitė. Po pamokų ir savaitgaliais jis buvo ji, o mokykloje – jis.  Tačiau labai greitai tapo aišku, kad ilgai šis dvigubas gyvenimas negali tęstis.  Būdamas 6-erių Markas brolio vakarėlyje prie baseino pasirodė apsivilkęs maudymosi kostiumėlį. Po metų per gimtadienį ant jo torto buvo parašyta nebe Markas, o Molly.  

Marko (Molly) tėvai stengiasi niekada į jį(ją) nesikreipti vyrišku linksniu, net ir kalbėdama apie sūnaus praeitį.  Jie netgi pašalino iš albumų visas nuotraukas, kuriose Molly dar buvo berniukas. Jos kambarys papuoštas dainininkės Hannah Montana nuotraukomis, spintoje kabo rožinis garderobas, stalčiuose – makiažui skirtos priemonės. Molly netgi pernelyg mergaitiška, taip, matyt, bando tik dar stipriau įrodyti savo moteriškumą. Kas liečia Molly aplinką, tėvai stengiasi kaip galima labiau slėpti nuo jos neigiamas kitų emocijas ir atsiliepimus.

Kodėl papasakojome šią istoriją? Nes pasaulyje yra ne vienas toks Markas ir Mollė. Daugybė vaikų kenčia nuo tapatybės sutrikimų ir vieniems vaikams buvimas kita lytimi yra tik žaidimas, kitiems – gyvenimo dalis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top