Now Reading
Kaip „Youtube“ išpildė „Amerikietišką svajonę“ per naktį

Kaip „Youtube“ išpildė „Amerikietišką svajonę“ per naktį

Kaip „Youtube“ išpildė „Amerikietišką svajonę“ per naktį


Karolina Paulonytė

Kiekvienas turime svajonių – didesnių ar mažesnių. Kai kurios jų išsipildo, o kai kurios svajonės –  taip ir lieka tik svajonėmis. Tačiau šis straipsnis apie išsipildžiusią, o tiksliau pradėjusią pildytis „Amerikietišką svajonę“. 18 – metis Noah iš Pietų Karolinos savo sėkmę pažabojo sukūręs ir paviešinęs unikalų grupės LMFAO dainos „Sexy And I Know It“ versiją Youtube puslapyje.

Po 10 – ies dienų gitaristo ir dainininko Noah vaizdelis, kuriame jis atlieka akustinę šios dainos versiją, buvo peržiūrėtas daugiau nei 6 milijonus kartų. Tai buvo tik gera linkinti pradžia, įsitikinęs atlikėjas.  Savo unikaliu koveriu, kuris kaip viesulas praskriejo pro internautų ausis, vaikinas atkreipė ne tik žiniasklaidos, bet ir pačios Amerikos electro hop grupės LMFAO narių dėmesį. Atlikėjai neišsigando konkurencijos ir jaunojo gitaristo bei dainininko koverį patalpino grupės socialinio tinklalapio profilyje. Noah buvo labai dėkingas už tokį senų scenos vilkų gestą: „Vaikinai, esu be galo dėkingas, kad įsikėlėte mano koverį!“, – pakomentavo grupės LMFAO profilyje Noah.

„Laikas.lt“ taip pat neliko abejingas šiam sodraus balso savininko talentui ir nusprendė žūtbūt su juo susisiekti bei išsiaiškinti, kaip atlikėjui sekasi susitvarkyti su tokia staigia sėkme bei dėmesiu. Tiesa, susisiekus su Noah paaiškėjo, kad pastarųjų savaičių dėmesys bei sėkmė atlikėjo neišlepino, jis neskraido padebesiais, o tiesiog daug koncertuoja ir pluša prie pirmojo savo debiutinio albumo įrašo.

Vaikinas mielai sutiko atsakyti į keletą klausimų, nors susirašinėjimo metu prisipažino, kad apie Lietuvą jis nelabai ką žino (kažkodėl nenustebino toks atviras jo atsakymas, juk jis amerikietis – red. past.), tačiau labai džiaugiasi sulaukęs susidomėjimo bei gerbėjų palaikymo net ir iš nelabai žinomo pasaulio krašto. 

Noah teigė, jog dar prieš dvejus metus savo koverius pradėjo talpinti Youtube puslapyje, tačiau tokios sėkmės bei susidomėjimo susilaukė, tik pasirodžius šios dainos versijai. Pasiteiravus, kaip kilo mintis aranžuoti tokio tipo dainą, kuri iš pirmo žvilgsnio daug kam gali atrodyti neperdainuojama, vaikinas buvo atviras: „Tikrai nesitikėjau tokio susidomėjimo šia dainos versija. O „Sexy And I Know It“ pasirinkau, kadangi galvojau, jog bus geras juokelis, žmonės paklausys, pasijuoks… na, jie taip ir padarė, o taip… iš tiesų jie taip ir padarė“, – juokėsi Noah.

Anot jaunojo atlikėjo, per pirmą vakarą, kai patalpino šį koverį Youtube svetainėje, jis sulaukė daugiau nei 58 tūkst. peržiūrų, tačiau tai buvo tik pradžia: „Apsidžiaugiau ir nuėjau miegoti, o atsikėlęs radau 280 tūkst. peržiūrų. Tiesiog pamečiau galvą ir pašėlau! Tiesą pasakius, aš iki šiol esu apstulbęs dėl tokio šios dainos populiarumo ir kiekvieną dieną dėkoju Dievui už tokią neįtikėtiną sėkmę“, – apie netikėtą perversmą gyvenime kalbėjo Noah. 

Žvaigždiško gyvenimo dar nesugadintas Noah teigė, jog iki šiol svarsto, kodėl būtent ši daina atnešė jam tokią sėkmę: „Dažnai pasvarstau, kad galbūt aš šį koverį išleidau labai tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje. Kas žino, o gal tai buvo laimingas atsitiktinumas ir tiesiog  tądien juoda katė neprabėgo man kelio… „, – svarstė Noah.   

Noah neslepia, jog per tris savaites jo gyvenimas pasikeitė 360 laipsnių. „Iš tikrųjų mano gyvenimas net labai pasikeitė per pastarąsias savaites. Tai buvo tarsi viesulas, praūžęs per mano gyvenimą, kurį stengiuosi kaip įmanydamas atlaikyti. Tačiau kartu, tai – įdomu ir nauja, todėl džiaugiuosi bei myliu kiekvieną tokią savo gyvenimo akimirką.”

 
Noah svečiuojasi „New York for the Today“ laidoje ir  „Ace & TJ“ studijoje

Po tokių stulbinamo koverio „Sexy And I Know It“ reitingų, Noah susilaukė daugybės pasiūlymų išįvairių televizijų bei radijo laidų, kurie kvietė vaikiną pasidalinti savo sėkmės istorija. „Tokia nauja patirtis buvo ir yra smagi bei neįkainojama, nes ten sutinki daug įdomių žmonių. Didelė garbė būti jų eteryje“, – džiaugsmo neslėpė atlikėjas.

Žinoma, nesusilaikėme nepaklausę, ar sulaukęs didelės sėkmės bei populiarumo, vaikinas sulaukė daugybės merginų dėmesio, kaip tai dažniausiai nutinka įvairioms garsenybėms, tačiau Noah tvirtino, jog  jis jau turi draugę ir šiuo metu nesidairo į kitas: „Aš turiu merginą ir būtent šiuo gyvenimo periodu ji man padėjo kur kas daugiau, nei kada nors aš būčiau galėjęs iš jos to reikalauti.“


 

Paklaustas, ar charakteringai ir jausmingai atlikęs šios dainos „Sexy And I Know It“ versiją, kuri pakerėjo milijonus klausytojų, privertė ir jį patį jaustis beprotiškai seksualiu, Noah nepraleido progos pašmaikštauti, atsakydamas į šį provokuojantį klausimą: „Juokaujat, tikrai nesijaučiu seksualus nei gyvenime, nei kai groju šią dainą. Aš jaučiuosi prasčiausias iš prasčiausių…(juokiasi).“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

              Noah su Selena Gomez, 2011

Paprašius Noah papasakoti apie save keletą svarbių faktų, kurie galėtų būti įdomūs jo gerbėjams Lietuvoje, vaikinas nepuolė sudarinėti sąrašo ar kitaip puikuotis: „Man 18 metų, šiais metais baigiu vidurinę mokyklą, esu iš Pietų Karolinos, be žinomų dainų koverių, kuriuos talpinu Youtube puslapyje, taip pat kuriu ir savo muziką. Tiesa, svarbus faktas, jog aš nemoku šokti – visiškai… Rimtai, tai – labai blogai“, – pagrindinį minusą įvardijo Noah.

Šiuo metu daug dėmesio skirdamas savo naujojo albumo įrašymui, Noah gauna daugybę pasiūlymų koncertuoti ir su žinomais atlikėjais Amerikoje. Tokios progos jis nepraleidžia ir su pasimėgavimu darbuojasi ne tik scenoje, bet ir savo socialinio tinklalapio profilyje, kur aktyviai bendrauja su savo gerbėjais, rinkdamas dar didesnį savo talento gerbėjų ratą. Noah sako: „Jūs palaikote mane, todėl galiu sakyti, kad pasaulis su manimi!“

Dauguma interneto komentatorių, tarp jų ir „Laikas.lt“ pripažįsta, jog LMFAO dainos versija, kurią atlieka Noah – kur kas geresnė, nei originalas. Tie, kas dar tuo neįsitikino, gali tai padaryti dabar pat:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top