Now Reading
Muzikiniai pusryčiai. „Endless Summer“: oficiali „Euro 2012“ daina

Muzikiniai pusryčiai. „Endless Summer“: oficiali „Euro 2012“ daina

Muzikiniai pusryčiai. „Endless Summer“: oficiali „Euro 2012“ daina

Karolis Vyšniauskas

Ši savaitė, kaip ir visas birželio mėnuo priklauso jo didenybei futbolui. „Laikas.lt“ redakcija nelieka abejinga ir pirmadienio muzikiniuose pusryčiuose dalinasi oficialia „Euro 2012“ daina, kol ši dar nespėjusi įgristi.

Kiekvienam dideliam sporto renginiui yra garbės reikalas turėti savo oficialią dainą. Užtenka prisiminti pasaulio futbolo čempionatui Afrikoje sukurtą Shakiros „Waka Waka“ ar Marijono Mikutavičiaus, Manto ir Mios „Nebetyli sirgaliai“, lydėjusią kiekvieną Europos krepšinio čempionato dieną, kad suprastume, kiek daug šios dainos reiškia.
 
Šiuo metu Lenkijoje ir Ukrainoje vykstantis Europos futbolo čempionatas taip pat turi savo oficialų muzikinį kūrinį. Tai abiejose čempionatą organizujančiose šalyse itin populiarios vokiečių dainininkės „Oceana“ daina „Endless Summer“:
 
 
Jei manote, kad šis kūrinys nevertas čempionato himno vardo, siūlome ir neoficialų himną, ne mažiau mylimą Lenkijos futbolo aistruolių:
 

 
Praėjusio Europos futbolo čempionato, 2008 m. vykusio Austrijoje ir Šveicarijoje oficiali daina buvo Enrique Iglesias kūrinys „Can You Hear Me“.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top