Now Reading
Jėgos aitvarų intruktorė Aistė apie stovyklą „Nebūk višta“ (Foto)

Jėgos aitvarų intruktorė Aistė apie stovyklą „Nebūk višta“ (Foto)

Jėgos aitvarų intruktorė Aistė apie stovyklą „Nebūk višta“ (Foto)

Adrenalino komanda

Aistė moko jėgos aitvarų naujokus jau ketverius metus. Yra dirbusi Meksikoje, Ekvadore, Brazilijoje. Ji turi tarptautinę IKO (angl. International Kiteboarding Organization) antrojo lygio instruktoriaus kvalifikaciją ir prisijaukinti jėgos aitvarą yra išmokiusi jau daugiau nei 100 sporto naujokų. Šiuo metu Lietuvoje ji daugiausia dirba su merginomis, nes yra viena iš „Nebūk višta“ merginų stovyklos instruktorių.

Kai paklausėme jos, kaip atsiranda tokia absoliučiai nereali, šypseną kelianti profesija kaip jėgos aitvarų instruktorius, Aistė papasakojo prieš ketverius metus buvusi gana neblogas pareigas užimanti biuro darbuotoja. Tačiau adrenalino mėgėjas, matyt, visuomet ieško adrenalino, o gyvenimas nestovi vietoje. Vieną dieną ji tiesiog metė darbą ir išvažiavo į Meksiką.

„Apie šią kelionę išgirdę žmonės pirmiausia pagalvoja: „Turėčiau pinigų, ir aš važiuočiau į pasaulio kraštą“. Tačiau tiesa yra ta, kad pinigų turėjau ne daugiau negu statistinis lietuvis. Bet turėjau svajonę – pamatyti pasaulį. Tai, kad tai dariau dirbdama jėgos aitvarų instruktore, tik viena iš detalių dideliame paveiksle. Šis darbas, kaip ir visi kiti, nėra lengvas. Iš šalies gali atrodyti, kad mes nieko daugiau neveikiame, tik deginamės, pliuškenamės bangose ir daug šypsomės. O iš tikrųjų – tai yra didžiulė atsakomybė už žmogų ir jo saugumą. Prie kiekvieno mokinio prisiriši, susipažįsti su juo ir jo baimėmis, sergi už jį. Kitaip būtum blogas instruktorius“, – šiek tiek paslapčių atskleidžia Aistė.

Papasakok, kas ta „Nebūk višta“ merginų stovykla.

Tai projektas, pradėtas įgyvendinti pernai. Tiesiog su merginomis pagalvojome, kad jėgos aitvarus uzurpuoja vyrai, kad egzistuoja daug mitų apie tai, jog šis sportas reikalauja daug jėgos… Tai yra visiška netiesa. Valdant jėgos aitvarą kaip tik reikia labai daug švelnumo, elegancijos ir mąstymo. Moterys tai daro ne blogiau negu vyrai. Norime paneigti mitus. Norime matyti kuo daugiau merginų, lekiančių vandeniu. Stovyklos pavadinimas „Nebūk višta“ turi daug reikšmių. Viena iš jų – nesiturkšk vandenyje kaip višta, būk gulbė.

Na bet tai – vis tiek ekstremalus sportas. Juk būna traumų. Sportininkai aukštai šokinėja ir daro visokius sudėtingus triukus… Kaip merginos, ar nebijo?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Štai čia ir atsiskleidžia mūsų, kaip instruktorių, sugebėjimai. Tam mes ir esame reikalingos, kad nenutiktų blogų dalykų. Kad mokinys, kad ir kas jis būtų – vyras ar moteris, susidraugauti su jėgos aitvaru išmoktų saugiai, palaipsniui ir visapusiškai. Aš niekuomet nežadu, kad išmokysiu „kaituoti“ per keturias valandas, nes tai yra neįmanoma. Galbūt žmogus ir stovės ant lentos, tačiau atsitikus ekstremaliai situacijai nežinos, kaip elgtis.

Viskas skamba taip rimtai. O linksmybės?

O! Jų tikrai netrūksta! Nepaisant viso rimtumo, vis dėlto mes – paplūdimio vaikai. Mums nebūna nuobodu. Mes ten, kur pučia vėjas. Mes esame tie, kurie, pūstelėjus šaltam šiauriui, kai visi atostogautojai bėga iš paplūdimio, su šypsenomis lekiame prie vandens. Mes esame tie, kurie balsu krykštauja, nes vandens temperatūra jau siekia 12 laipsnių. Mes esame tie, kurie po geros dienos moka atsipalaiduoti geriau nei bet kas kitas. Mes tiesiog gyvename su šypsena ir kas gali būti linksmiau?


Birželio mėnesį „Adrenalinas“ rekomenduoja apsilankyti:

  • Birželio 26–29 d. „Kite Party“ varžybose Latvijoje, Venspilyje. Tai, ko gero, didžiausios jėgos aitvarų varžybos ir aistruolių susibėgimas visame Baltijos regione. Apie tai, kas vyksta ten, sklando tik legendos, tad jei norite sužinoti tiksliai, turite ten būti.
  • Birželio 9 d. prasideda ir iki liepos pabaigos tęsiasi „Street Camp“. Aktyvaus laisvalaikio centras „Kablys“, Vilnius. Čia vaikai nuo 9 iki 13 metų mokysis ne tik važinėti riedlentėmis, bet ir gatvės šokių, grafičio pagrindų ir net filmų kūrimo. Smagi vasaros pramoga vaikams! 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top