Now Reading
Savaitgalio serialas: „Didžiojo sprogimo teorija“

Savaitgalio serialas: „Didžiojo sprogimo teorija“

Savaitgalio serialas: „Didžiojo sprogimo teorija“

Martina Danėlaitė

Amerikiečių serialas „Didžiojo Sprogimo Teorija“ (angl. Big Bang Theory) kuriamas nuo 2007 m. ir iki šiol nepraranda savojo populiarumo. Kūrėjai Chuckas Lorre ir Billas Prady jau buvo beveik nuleidę rankas, kai jų bandomosios  serijos neįtiko niekam, tačiau šiek tiek pakeitę siužetą, kas dabar atneša jiems milijonus. Tai papraščiausia komedija apie keturis vaikinus, fizikus bei mokslininkus, kurių reikalus, kaip visada, komplikuoja moterys.

Pagrindiniai veikėjai – Sheldonas ir Leonardas, du kambariokai gyvenantys Los Andžele, labai protingi, tačiau nieko neišmanantys apie socialinį gyvenimą. Sheldonas – genijus, viskam savas taisykles pritaikantis egocentrikas, kuriam visą gyvenima sujaukia į kaiminystę atsikrausčiusi būsima aktorė gražuolė blondinė Penny. Vaikinai, įpratę skaityti komiksų knygeles, žaisti šachmatais ir domėtis kompiuteriniais žaidimais, dabar savo kompanijoje turi Penny, mokančią gyvenimo realybės, apie merginas, santykius ir pan.

„Didžiojo Sprogimo Teorija“ yra bene vienintelis serialas apie geek’us, sulaukęs didžiulio pasisekimo.  Vieniems toks siužetas patinka ir komplikuoti juokeliai apie fiziką ir teorijas sukelia juoką; iš tiesų nereikia būti moksliuku, kad suprastum ironiją, kuri gaunasi supriešinus mokslinį gyvenima su kūniškų malonumų gyvenimu. Netgi jeigu nepavyksta suprasti kokio nors dialogo apie teoretinę fiziką, galima pasijuokti iš keistų pagrindinių veikėjų manierų, žodžių pasirinkimo bei kurioziškų situacijų. Kitiems žmonėms atrodo, kad šis serialas skirtas hipsteriams, nes dabar būti pseudo-moksliuku su storų rėmų akiniais ir kalbėti intelektualiai yra netgi madinga.
 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vienaip ar kitaip, šitas serialas vertas visų dėmesio – arba patiks, arba ne, o prarasite ne daugiau 20 minučių. Vis dėl to faktai kalba patys už save, nes kitaip nei kiti serialai „Didžiojo Sprogimo Teorija“ jau penktus metus iš eilės išsilaiko reitingų topuose. Prodiuseriai netgi įsigudrino kviesti filmuotis pasaulyje žinomus mokslininkus, pvz. Stepheną Hawkingą. Trumpai tariant, serialas prikimštas kasdieniškais juokeliais, trupučiu romantikos ir yra labai gera atgaiva nuo visų serialų apie zombius, vampyrus ir raganas. Nepaisant kritikos, kad dabar serialas daugiau nagrinėja santykių problemas ir turbūt pilvas nuo juoko neplyštų, jis vis dar toks pat savotiškai įdomus kaip ir anksčiau.

Tiems kas norėtų pradėti žiūrėti „Didžiojo Sprogimo Teorija“, patarčiau per vasarą peržiūrėti visus penkis sezonus. Na, o ištikimi fanai jau trina rankas belaukdami sekančiojo sezono rugsėjo mėnesį. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top