Now Reading
10 pasenusių mados taisyklių, kurių drąsiai galima nepaisyti (Foto)

10 pasenusių mados taisyklių, kurių drąsiai galima nepaisyti (Foto)

10 pasenusių mados taisyklių

Laikas.lt
Pagal Dailymail.co.uk

Egzistuoja begalė mados taisyklių, kurių mamos prisakė nelaužyti, tačiau daugelis iš jų jau seniai atgyveno. Naujos kartos stilistė Nicky Hambleton Jones sutinka, kad taisyklės yra sukurtos jas laužyti, todėl pataria geriau vadovautis savo intuicija: „Senos mados taisyklės neturėtu daryti įtakos jūsų apsirengimio stiliui, ir kuo daugiau jomis rūpinsitės, tuo nuobodžiau apsirengsite. Tad eksperimentuokite, ir jeigu esate savim pasitikinti – galite vilkėti bet ką!“ Dailymail.co.uk pateikia sąrašą su 10 pasenusių mados Dievų įsakymų, kurių galite nepaisyti.

1. Nederinkite raštų.
Į šią taisyklę spjauna vis daugiau moterų, įkvėptos dizainerių Peter Pilotto ir Marty Katrantzou. Savo aprangoje galite derinti raštus, tačiau jie turėtu būti skirtingų dydžių.

2. Nederinkite mėlynos ir žalios spalvos.
Įsitikinkite, kad žali ir mėlyni atspalviai nesusilieja vienas su kitu ir vilkėkite juos į sveikatą. Taip pat galite rinktis raštuotus ar išpuoštus rūbus, kad kontrastas būtų ryškesnis.

3. Su amžiumi turi ilgėti sijonai.
Kaip pasakė Joan Collins, „amžius tėra visiškai nesvarbus skaičius, nebent tu esi vyno butelis“. Nuo mūsų, bet ne nuo musų gimimo liudijimų, priklauso kiek odos norime atidengti. Kūno spalvos pėdkelnės gali paslėpti paraudimus ir pagražinti kojų linijas.

4. Raudonplaukės neturėtu vilkėti raudonų drabužių.
Atidenkite užtektinai odos, kad būtų aišku, kur prasideda drabužiai ir pasibaigia plaukai. Atsižvelkite į savo plaukų atspalvį ir stenkitės, kad rūbai prie jo nederėtu visiškai. 



5. Nederinkite mėlynos ir rudos spalvos

Maišykite įvairius šių dviejų spalvų atspalvius pasitelkiant į pagalbą skirtingas medžiagas ir tekstūras. Ryškūs mėlyni kobalto ir akvamarino atspalviai puikiai atrodo ant įdegusios odos, todėl gerai atrodys ir derinami prie šokoladinių ir kavos atspalvių.



6. Batai ir rankinė turi derėti.

Pamirškite šią mantrą atkeliavusią iš šeštojo dešimtmečio. Kuo puikiausiai galima suderinti skirtingų spalvų ir raštų avalynę ir rankinę, tačiau tuomet reikėtų rinktis vienspalvius ir paprastesnius drabužius.



7. Nevilkėkite odinių drabužių vasarą.

Šis patarimas galiojo praktiniais sumetimais, kadangi oda būdavo ne itin minkšta ir priversdavo moteris prakaituoti. Tačiau dabar oda gali būti daugiau išdirbta, lengva, ir patogi – net ir labai karštą dieną.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

8. Nederinkite raudonos ir žalios spalvos.
Šios dvi priešingybės spalvų spektre dažnai asocijuojasi su Šv. Kalėdom. Todėl, stilistai pataria jas derinti ypač atsargiai ir išvengti stiliaus katastrofos naudojant ramesnius atspalvius.

9. Nevilkėkite pėdkelnių su atvirais batais.
Net ir šis derinys gali ‘suveikti’, ir lengviausia tai padaryti vilkint juodas pėdkelnes ir avint juodus batelius. Visiškai neatleistina būtų vilkėti kūno spalvos pėdkelnes su akivaizdžiai matomis siūlėmis per kojos pirštus.



10. Apatiniai drabužiai neturėtų matytis ar persišviesti.

Prieš keletą šimtų metų tai būtų palaikyta ištvirkavimu, bet dabar liemenėlės petnešėlė gali būti jūsų įvaizdžio dalis. Tačiau apsirūpinkite gražiais apatiniais, nes nei ant vienos moters šimtą kartų nuskalbti ir papilkavę balti apatiniai gražiai neatrodys.


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top