Now Reading
Kaip vietos iš filmų atrodo tikrovėje?

Kaip vietos iš filmų atrodo tikrovėje?

Kaip vietos iš filmų atrodo tikrovėje?

Laikas.lt
Parengta pagal weburbanist.com informaciją.

Niujorke apsilankę tautiečiai dažnai pasakoja, kad jautėsi lyg filme – daugybę kartų televizijos ir kino ekranuose matytos gatvės, geltonųjų taksi srautas ir skubanti minia. Natūralu, kad daugelis filmuose atvaizduojamų vietų menkai skiriasi nuo tikrovės, tačiau jeigu imtume galvoti apie fantastinius filmus? Anaiptol ne visi jie buvo filmuojami uždarose filmavimo aikštelėse, tad kaip realiame gyvenime atrodo juose matytos vietos?

„12 beždžionių“

1995 – aisiais sukurtas filmas pasakoja apie postapokaliptinį pasaulį, kuriame žmonės priversti gyventi po žeme dėl sklindančio mirtino viruso. Juostoje matome daug krauvių vietų, tačiau didžiausią įspūdį palieka scenos filmuotos apleistoje Vesporto elektrinė. Baltimorėje, JAV, buvusi elektrinė dabar jau nugriauta.

„Absoliutus blogis: Apokalipsė“

Gražuolės Milos Jovovich kuriamas personažas kartu su keletu laimingųjų privalo pabėgti iš nusiaubto ir beveik mirusio Rakūno miesto, kuriame, prasiautus mirtinam virusui, beveik neliko žmonių. Didelė dalis filmo scenų buvo filmuota Toronte, Kanadoje, o šio miesto gyventojai nesunkiai atpažins kompiuteriu pakeistą miesto savivaldybės pastatą.

„Haris Poteris“

Istorijoje apie Harį Poterį labai didelį vaidmenį atliko Hogvartsas – pilis, kurioje buvo įsteigta burtų mokyla ir kuri, neabejotinai, dar ilgai kurstys vaikų svajones. Panašiai fantaziją knygos autorei kurstė Alnviko pilis pro kurią, būdama maža mergaite, J. K. Rowling ne kartą važiavo. Šią pilį matome ir filme – daugiausiai scenose, kuriose jaunieji burtininkai mokosi skraidyti šluota. Tiesa, Hogvartso sukūrimui dar pasitarnavo ir Oksfordo universitetas, ir Glaucesterio bei Durhamo katedros, ir Kristaus Bažnyčios koledžas.

„Žvaigždžių kelias“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tikri startrekeriai žino, jog jų pamėgtoje istorijoje matomas Brandeis-Bardin institutas. Tai religinė žydų poilsio vieta Kalifornijoje, JAV. Čia buvo filmuota apie 17 filmų, serialų serijų, taip past ir muzikinių klipų – vienas jų, neseniai Lietuvoje koncertavusio, Marilyno Mansono klipas „The Dope Show.“

„Terminatorius“

Prisimenate sceną, kurioje nuogas Arnoldas Švarcnegeris grįžta į praeitį 1984 – ųjų filme? Vyras išlipa priešais Grififo observatoriją Los Andžele, Kalifornijoje. Tą pačią observatoriją matome ir 2009 – ųjų „Terminatoriuje“ bei „Transformeriuose.“

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top