Now Reading
„Ape of Neptune“ – „pasidaryk pats“ danų muzikos grupė (Interviu)

„Ape of Neptune“ – „pasidaryk pats“ danų muzikos grupė (Interviu)

„Ape of Neptune“ – „pasidaryk pats“ danų muzikos grupė (Interviu)

Martina Danėlaitė
Nuotraukos Laikas.lt, iš grupės asmeninio archyvo

Ne kiekviena grupė, susibūrusi tik prieš porą metų, ryžtųsi spjauti į viską, paaukoti savo santaupas aparatūrai įsigyti ir leistis į koncertinį turą senutėliu autobusiuku. Perspektyvi danų grupė „Ape of Neptune“ iš Arhuso miesto padarė būtent taip ir, atrodo, savo sprendimo nesigaili.

Trys linksmi vaikinai – Frederikas, Mortenas ir Martas – tikisi, kad jiems pavyks per metus surengti 100 koncertų kiekvienoje šalyje, į kurios krantus dūžta Baltijos jūros bangos. Jų pasirodymas „Vasaros Terasoje“ praeitą antradienį buvo 22-asis, per kurį grupė pirmą kartą prisistatė Lietuvos publikai, ir net išjudino keletą drąsuolių pašokti prie scenos.

„Ape of Neptune“ galėtų būti pavadinta „pasidaryk-pats“ grupe, nes jos nariai nelaukia, o gal net ir nenori pagalbos iš kitų: jie filmuoja savo muzikinius klipus, kuria dainas, jas įrašinėja, rūpinasi reklama bei koncertų organizavimu.

„Laikas.lt“ vaikinus kalbino po trečiadienį vykusio jų akustinio koncerto „iMuzikos“ įrašų parduotuvėje, kur jie pardavė pirmą savo CD Lietuvoje, tiesa, atsitiktinai į renginį užsukusiai danų porelei.

Visi trys dar studijuojate. Ar pavyksta suderinti grupės veiklą su mokslais?

Frederikas Tai sunkiai suderinama, todėl apleidome mokslus, kad galėtume visą laiką dirbti su grupe. Tačiau daug dalykų, kurių išmokome, dabar pritaikome grupės veikloje, pavyzdžiui, Martas prodiusuoja muzikinius klipus.

Kada susipažinote ir kodėl kartu subūrėte grupę?

Mortenas Prieš keletą metų suformavome „Ape of Neptune“, bet tik nuo praeito gruodžio pradėjome į visą tai žiūrėti rimtai.

Frederikas O subūrėme ją todėl, kad suprantame vienas kitą ir ką reiškia būti muzikantu. Mes visi turime tą pačią svajonę ir norime ją įgyvendinti (Po šio atsakymo skamba Morteno juokas ir Marto plojimai: „Super-filosofiškas atsakymas!“ – aut. past.). 

O kam šovė į galvą mintis – surengti šimtą koncertų per metus, ir kodėl būtent Baltijos šalyse?

Martas Keletas grupių prieš tai darė panašius turus, todėl, įkvėpti jų sunkaus darbo, nusprendėme, kad šimtas koncertų – pakankamai beprotiška jaunai grupei.

Frederikas Naujos grupės dažniausiai važiuoja į Vokietiją ar Angliją, bet mes norėjome padaryti kitaip. Galiausiai palikti įrašų studiją ir koncertuoti įvairiose Baltijos šalyse – mums tikras iššūkis. Bet žinoma, tai ir vargina, nes šiandien pirmą kartą išmiegojome daugiau nei porą valandų.

Mortenas Važinėti po Rytų Europa ir koncertuoti man – smagus nuotykis, o geriausias dalykas –  miegoti autobusiuke ir valgyti konservuotą maistą (juokiasi). 

Tikiausiai tikėjotes kito klausimo – ar jums patinka Lietuva?

Frederikas Įvažiavome į Lietuva iš Lenkijos gūdžią ir ūkanotą naktį. Tačiau ryte atsibudome labai gražioje šalyje, kur geras oras.

Mortenas Man čia labai patinka žmonės. Kai gatvėje dalinome skrajutes, žmonės buvo itin geranoriški ir mūsų išklausydavo. Palyginus su Danija, žmonės čia tikrai plačių pažiūrų.

Martas Man patinka keletas Lietuvos grupių – „ReedNoBrass“ ir „Gerai Gerai & Miss Sheep“. Beje, čia gražūs žmonės.

O merginos?

Martas nekomentuosiu (šypsosi).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ar įmanoma jaunai grupei išgyventi tik iš muzikos? Ar turite pasiruošę atsarginį variantą?

Mortenas Net jeigu ką nors ir uždirbame, viską investuojame atgal į „Apes of Neptune“. Muzika yra tikrai sudėtingas verslas, tačiau nėra padėties be išeities – kažkaip išgyvename.

Frederikas Visuomet randame priežasčių išleisti pinigus. Štai, neseniai nusipirkome koncertinį autobusiuką, kuris tapo ketvirtuoju mūsų grupės nariu.

Martas Nei vienas iš mūsų neturi plano „B“. Visos mūsų lėšos ir viltys sudėtos į šią grupę. Tikimės, kad mums pasiseks, nes negailime savęs ir labai daug dirbame.

Ką manote apie muzikos piratus?

Martas Mums tai nemaišo, nes esame jauna grupė. Internetu galime pasiekti žmones tolimose šalyse, todėl tai yra geras būdas skleisti savo muziką.

Mortenas Įrašų pardavimai vistiek nėra pagrindinis pajamų šaltinis.



Ir galiausiai, kuo jūs skiriatės nuo tūkstančių kitų vaikinų roko grupių?

Mortenas Mes viską darome patys: video, nuotraukas, plakatus, CD dizainą. Visa tai yra pačių sugalvota ir įgyvendinta.

Martas Mes nenorime viso dėmesio sau. Verčiau tegul žmonės būna dalis mūsų pasirodymo, todėl darome nuotraukas ir filmuojame publiką nuo scenos.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top