Now Reading
„Velnio Akmuo 2012“ metalo gausmu sudrebino Anykščius (Foto)

„Velnio Akmuo 2012“ metalo gausmu sudrebino Anykščius (Foto)

„Velnio Akmuo 2012“ metalo gausmu sudrebino Anykščius (Foto)

Laikas.lt
Dovilė Valančiūtė
Nuotraukos: Justė Kelertaitė

Lietuvos kultūros sostine šįmet paskelbtus Anykščius sudrebino alternatyviosios muzikos festivalis „Velnio Akmuo 2012“, kuriame pasirodė tiek visame pasaulyje puikiai žinomi atmosferinio metalo grandai „Anathema“, „Lake of Tears“, Norvegijos black thrash metalo grupė „Aura Noir“ bei lietuvių mėgstami tautiečiai „Ossastorium“, „Inquisitor“, „Wulture“ – ir tai tėra menkas lašas muzikos, kurios klausėmės šį savaitgalį.

Įdomu ir tai, kad net ir prie lengvesnio skambesio pripratę festivalininkai galėjo mėgautis muzika – atskiroje roko scenoje pasirodė dabar itin dažnai minimi „Freaks on Floor“, o taip pat „Truckfigthers“, „Spiral“ ir daugelis kitų.

Pavargusieji nuo muzikos tikrai nebuvo priversti slėptis palapinėse ar slampinėti pamiške, buvo galima sumesti stalo futbolo partiją, ar paspardyti kamuolį į vartus, dalyvauti aibėje konkursų, pažaisti ne tik šachmatais ar šaškėmis, bet ir „Playstation“, stebėti filmus. Kiekviena pramogų erdvė buvo puikiai suoplanuota, pagalvota apie patogias sėdimas vietas. Tiesa, pramogos truko tik iki vidurnakčio, tačiau daugeliui šis organizatorių sprendimas pasirodė pakankamai logiškas ir nepatogumų nesukėlė.

Sudėtinga kalbėti apie muziką, kuria gyvenai visą savaitgalį, prisiminimai dar nesusigulėję, tačiau atmosfera, atsipalaidavę žmonės, tebūnie kartais triukšmingi, kartais nenorintys apsirengti ar prie palapinių stūgaujantys nedviprasmiškas nesąmones, bet labai natūralūs, draugiški ir paprasti, nuostabi vietinė gamta prieš akis iškils dar ne vieną dieną. Iki pat kitų metų, kai vėl teks pasileisti plaukus ir pasidžiaugti sunkiąja muzika.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top