Now Reading
Festivalis „Mandala“ – jau šį savaitgalį (foto)

Festivalis „Mandala“ – jau šį savaitgalį (foto)

Festivalis „Mandala“ – jau šį savaitgalį (foto)

Laikas.lt
Organizatorių nuotr.

Ateinantį savaitgalį (rugpjūčio 3-5 d.) kaimo sodybos „Aukštupys“ valdose netoli Vilniaus vyks antrasis sveikos gyvensenos festivalis „Mandala“.

„Šis festivalis skirtas visiems, siekiantiems pažinti ir tobulinti save, – teigė jo organizatorė Sigita Dabulskytė. – Mūsų šalis pirmauja savižudybių skaičiumi, o apie 30 proc. Lietuvos žmonių kuriuo nors gyvenimo momentu turi emocinių sutrikimų. Pagrindinė „Mandalos“ festivalio misija – mokyti fizinių bei dvasinių praktikų, padedančių tapti laimingesniais.“
 
Gamtoje, netoli Merkio upės vyksiantis festivalis prasidės penktadienio pavakarę ir truks tris dienas. Jo programa suskirstyta į keturias dalis ir pavadinta visatos stichijų vardais: Žemės (kūno pažinimas, netradicinė medicina ir gydymas), Vandens (su psichologija ir emociniu lavinimu susiję mokymai), Oro (dvasingumo praktikos), Ugnies (saviraiška ir kūrybiniai užsiėmimai).
 
„Mandalos“ dalyviai sužinos kaip be vaistų ir operacijų pagerinti regėjimą, išmoks atlikti specialią jauninančią mankštą, susipažins su geštalto ir šeimos konsteliacijų psichoterapija, išgirs apie pozityvaus mąstymo galią, galės išbandyti įvairias jogos bei meditacijos technikas, susipažins su ajurvedos pagrindais, kūrybinėse dirbtuvėse pamatys kaip sumeistrauti aitvarą bei kaleidoskopą, velti vilną, tapyti ant šilko ar susimaišyti natūralų kremą veidui.
 
Festivalio programa bus gan įtempta – užsiėmimai vyks nuo ankstyvo ryto iki sutemų. Juos vesti atvyks beveik pusšimtis dėstytojų iš Lietuvos ir užsienio. Vakarais vyks gyvos muzikos programa: koncertuos atlikėjas Chandanam, grupės „Sen Svaja“ bei „Tilaka“.
 
Į renginį kviečiama atvažiuoti su vaikais – kol tėveliai dalyvaus užsiėmimuose, jų atžalas nemokamai užims vaikų laisvalaikio centro „Smaragdo miestas“ auklėtojai.
 
Festivalio teritorijoje veiks net trys sveiko maisto kavinukės, taip pat bus įrengtos laužavietės, kuriose maistą gaminti bus galima patiems. Viena kavinukių teiks žalią – termiškai neapdorotą maistą. Vandenį semti bus galima ir renginio teritorijoje tekančio šaltinio. Užsiėmimai vyks pievoje įrengtose pavėsinėse, o palapines bus galima statyti netoli upės.
 
„Mandaloje“ nebus leidžiama vartoti alkoholį bei rūkyti. Bilieto kaina į festivalį – 80 Lt perkant iš anksto ir 100 Lt perkant prie įėjimo. 
 
Daugiau informacijos – festivalio internetinėje svetainėje www.mandala-festival.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top