Now Reading
Socialinio populiarumo svaigulys (skaitytojo komentaras)

Socialinio populiarumo svaigulys (skaitytojo komentaras)

Socialinio populiarumo svaigulys (skaitytojo komentaras)

Andrius Aukštuolis

Vladas džiaugiasi savo nauju telefonu, nes jis funkcijų pilnas, nors pats Vladas jų ir nesupranta. Tiesiog pardavėjas-konsultantas prikonsultavo iki tokio lygio, kad ir pačių funkcijų gausumas, ir kaina, ir telefono reikšmė, ir svarba tapo nebesvarbi.

Skambina, rašo žinutes net keliais tinklais: mobiliuoju, interneto, feisbuko. Ir pasiekia neregėtą populiarumą. Jį bet kuriuo momentu gali pasiekti populiarumą jam suteikiantys žmonės. Gali jam parašyti per socialiai aktyvius tinklapius. Jei Vladas tam tikru momentu neturi prisijungimo galimybės prie jau minėtųjų socialiai aktyvių tinklapių, jam galima skambinti ir rašyti žinutes paprastuoju mobiliuoju tinklu, kuris visas šias paslaugas yra įkainavęs tokiais įkainiais, kurie jam prie širdies. Vladas mėgaujasi tinklo ir telekomunikacijų bendrovės bei beveik savaime protaujančio telefono teikiamais malonumais: jis turi populiarumą, kurio nereikia pagrįsti aukštu statusu realioje visuomenėje. 

Prisijungia prie savo sukurtos paskyros ir stebi, kaip jo realiai visuomenei nežinomi įrašai yra komentuojami bei pamėgstami kitų nuolatinių to tinklapio lankytojų. Visas šis populiarumo nirtulys svaigina Vladą. Nereikia būti kitu, gali nesiskusti barzdos ir nesikirpti plaukų. Gali nesiprausti, nes šiandieninės technologijos dar negali pasiūlyti komercializuoto būdo perduoti kvapą, smarvę, dvoką. Viskas, ko reikia, yra lietimui jautriame ekrane esančius mygtukus sugebantys spausti sąnariai. Patys sąnariai nesupranta, kokią didelę reikšmę turi jų sugebėjimas funkcionuoti būtent taip, kaip jiems liepė gamta. Jei suprastų, prašytų atlygio didesnio nei tik gaunamas jiems judėti pakankamas energijos kiekis. Bet neprašo, todėl jiems jo ir neduoda.

Pats Vladas tais savo sąnariais stebuklų nekuria. Tiesiog tokia jau ta išmanioji visuomenė – suvalgo bet kokį infantilų ar mažiau smegenis judinantį tekstą ar tekstu išreikštą garsą/emociją. O populiarieji sąnarių savininkai tų tekstų renka nemažai, nes populiarumas to reikalauja, o Vladas jo netekti nenori.

Ryte atsikelia ir prisijungęs pažiūri, ką praleido per naktį, kol miegojo. Gal koks naktibalda pasiskelbė esąs didis, bet nerangus, o tokias naujienas būtina pakomentuoti. Didžiosiomis raidėmis pirmajame Vlado pamatytame pranešime skelbiama: TIK PRAKEIKTI MĖŠLIAI NAUDOJASI TOKIA ATGYVENA KAIP SAMJANGAS SP 5870.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vladas nesuprato. Galvojo, kad tai koks pokštas ir jau norėjo pagirti pastarojo autorių, bet pastabėjo, kad didelė gausa komentuojančių pritaria įrašą parašiusiam asmeniui. Reikia žinoti, kad Vladas kaip tik ir buvo prieš kelis mėnesius įsigijęs Samjangą SP 5870, kuris įnešė į visas populiarumo erdves. Nesėdėjo rankų sudėjęs, pasiskaitinėjo kitų tinklapių įrašus ir visuose buvo išreikštas jei ne nepykanta tai bent nenoras bendrauti su žmonėmis, turinčiais tą mobilųjį modelį. Turėtų pozicijų ir svaigulio prarasti nenorintis Vladas greitai kreipėsi į savo operatorių ir paprašė naujausio Samjango modelio. Gavo, ko prašęs. Savo socialiai aktyvių bendraminčių atsiprašęs už ilgą neapsireiškimą ir paaiškinęs, kad turėjo sunaikinti smirdųjį Samjango modelį, vėl šaipėsi ir komentavo viską, ką tik jam siūlė išmanioji aplinka. Po kelių savaičių vėl pamatė negerus įrašus jo mobiliojo modelio atžvilgiu. Pasirodo, Samjangus gaminanti firma išleido dar bent kelis naujesnius modelius, o senųjų nebeatnaujina ir nebeteikia techninės ir programinės priežiūros. Nebeliko prasmės turėti senąjį modelį ar skųstis tuo, kad gamintojai yra tikri sukčiai ir apsukinėja klientus, nes nėra populiaru šmeižti populiarumą teikiančių mobiliųjų gamintoją. Vienintelė išeitis įsigyti naują aparatą ir padaryti tai kuo greičiau, kol populiarieji nesužinojo, kad tu sugebi mąstyti ir paskaičiuoti, kaip tave apgaudinėja kas nors. 

Taip Vladas per metus pakeitė 8 telefono aparatus. Su kiekvienu vis naujai atsidūrusiu jo rankose jis atprato pastebėti, kaip būti neturėtų ir negali. O kad nepastebėtų, nustojo mąstyti ir galvoti, nes viską, ką reikia žinoti ir ko nekęsti, pasako išmaniojoj aplinkoj esanti publika. Populiarumo varžytuvės dar niekada nebuvo tokios įtemptos, o Vladas dar niekada nebuvo taip arti naujo mobiliojo aparato, nors ką tik vieną įsigijo.


Už šį komentarą dėkojame „Laikas.lt“ skaitytojui Andriui. Primename, kad visada laukiame skaitytojų norinčių ir turinčių ką pasakyti. Savo straipsnius siųskite adresu [email protected].

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top