Now Reading
Logotipo kaina – nuo 0 iki 211 mln. JAV dolerių

Logotipo kaina – nuo 0 iki 211 mln. JAV dolerių

Logotipo kaina – nuo 0 iki 211 mln. JAV dolerių

Laikas.lt
Parengta pagal .huhmagazine.co.uk informaciją.

Logotipas yra bene svarbiausia įmonės įvaizdį formuojanti dalis, nemažai dizainerių specializuojasi būtent logotipų kūrime, rinkodaros specialistai vykdo rinkos tyrimus, siekadi sukurti idealų, lengvai atpažįstamą, originalų logotipą. Žinoma, kad taip kainuoja nemažus pinigus, tačiau ar visada? Pažvelkime į garsiausius logotipus iš arčiau!

„Nike“. 35$

Vienas iš įmonės steigėjų, Philas Knightas, 1971-aisiais grafikos studentei Carolyn Davidson už logotipo sukūrimą sumokėjo vos 35 JAV dolerius tąkart pridurdamas: „Man nepatinka, bet manau, kad bus gerai.“ Buvo ir yra tikrai gerai – logotipas puikiai žinomas, itin dažnai kopijuojamas ir liko beveik nepakitęs iki pat mūsų dienų, 1995-aisiais buvo atisakyta įmonės pavadinimo, kuris seniau buvo šalia logotipo. Philas Knightas vėliau atsidėkojo Carolyn Davidson padovanodamas jai auksinį žiedą su jos kurtu ženkleliu bei deimantu ir dalį akcijų, kurių numanoma vertė siekia 600 000 JAV dolerių.

„BP“. 211 000 000$

Naftos gamybos ir perdirbimo gigantas 2001-aisais labai pasistengė – tardamiesi su kūrybos ir reklamos agentūromis, viešųjų ryšių specialistais jie galiausiai sukūrė savo „žaliąjį skydą“. Logotipas atrodo ekologiškai ir patraukliai, o jo forma primena saulėgrąžos žiedą. Šis paveikslėlis yra bene brangiausias isotrijoje – jis kainavo 211 000 000 JAV dolerių!

„Google“. 0$

„Google“ logotipas laikomas labiausiai atpažįstamu prekės ženklu vakarų šalyse, o jį 1998-aisiais sukūrė vienas iš kompanijos įkūrėjų Sergey’us Brinas, kuris sau, žinoma, nemokėjo, tad mūsų visų kasdien matomas logotipas nekainavo nieko.

„Coca-cola“. 0$

„Coca-cola“ atvejis labai panašus į „Google“ – visame pasaulyje puikiai žinomas logotipas kompanijai nekainavo nieko, kadangi jį kūrė vienas pirmųjų darbuotojų, buhalteris Frankas M. Robinsonas. Vyras ne tik išrinko raštą, bet ir sugalvojo patį kompanijos vardą, manydamas, kad dviguba C atrodys dailiai ir labai tiks reklamai.

Londono Olimpinės žaidynės. 625 000$

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Specialistai šį logotipą vadina nekenčiamausių pastarojo dešimtmečio rinkodaros sprendimu. Jį dar 2007-aisiais sukūrė Wolffas Olinsas, kurio reklamos agentūra tvirtina: „neįprastai grynas, stiprus ir sukeliantis atsaką, jis atspindi modernų ir margą Londoną.“ „The New York Times“ nuomonė buvo visiškai kitokia: „tai grafinis šokančio tėčio ekvivalentas ir siaubinga nesėkmė, norint sukurti kažką madingo.“

„Twitter“. 2 – 6$

Juokaujama, kad „Twitter“ savo logotipą gavo už sumuštinio kainą. Toks pasakymas tikrai teisingas, kadangi žymusis paukštukas kainavo tarp 2 ir 6 JAV dolerių, o socialinio tinklo įkūrėjai jį nusipirko iš „iStockphoto.“ Logotipą, pats to nežinodamas, sukūrė Japonijoje gyvenantis Simonas Oxley’us, kuris nė nebuvo pastebėjęs, kad „Twitter“ nusipirko ir naudoja jo kurtą paveikslėlį iki kol su juo susisiekė „Twitter“ atstovas, norėdamas leidimo animuoti paukštelį: „Labai apsidžiaugiau, kad jie animuos paveikslėlį. Tuomet „Twitter“ dar nebuvo labai žinomas, aš tiesiog paprašiau, kad jie savo puslapyje nurodytų mane, kaip logotipo kūrėją.“

„Pepsi“. 1 000 000$

Amžinasis „Coca – cola“ konkurentas su savo logotipu taip pigiai neišsisuko – atnaujintas paveikslėlis, kartu su bendrais įvaizdžio bei produkcijos perkūrimo kaštais, atsiejo 1 000 000 JAV dolerių, o jeigu jums šį suma atrodo itin didelė, tai turėkite mintyje, kad kompanija išleido 1,2 milijardo JAV dolerių kitų gėrimų įvaizdžio atnaujinimams.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top