Now Reading
Knygų pusryčiuose – romanas „Lerchenau“ apie apsėstą gydytoją (konkursas)

Knygų pusryčiuose – romanas „Lerchenau“ apie apsėstą gydytoją (konkursas)

Knygų pusryčiuose - romanas „Lerchenau“ apie apsėstą gydytoją (konkursas)

Laikas.lt

Nedideliame Vokietijos miestelyje Lerchenau gimsta Gunteris Rochas. Berniukas auga puikiai, tačiau turi keistų pomėgių. Jį žavi netradiciniai žaislai – stikliniai švirkštai, ampulės, žvilgantys peiliai. Gunteris tampa gydytoju, pasiaukojamai besirūpinančiu savo pacientais, bet drauge ir turinčiu apsėdimą… 

Jo tikslas – žūtbūt gauti Nobelio premiją. Dėl to ryžtasi keisčiausiems eksperimentams ne tik su Lerchenau auginamais gyvuliais, bet ir su miestelio gyventojais, net su žmona Adele.

Ištrauka iš romano „Lerchenau“:

Kai Adelė žiūrėjo į save veidrodyje, pastebėjo, jog baklažano spalva iš jos plaukų spėriai dingo, matėsi ataugę natūralūs rudi plaukai. Žilų daugiau nebuvo, nebuvo nieko, ką jai reikėjo slėpti. Giunteris, pats tokio poveikio nustebintas, paėmė savo žmoną ant rankų ir nunešė ją į princesės lovą prašydamas, jog ji sustiprintų jo tikėjimą būsima premija.

Kerstin Hensel (g. 1961) – vokiečių rašytoja, poetė, dramaturgė, kino scenarijų ir radijo pjesių autorė. Pagal išsilavinimą Kerstin Hensel yra medicinos seselė. Po studijų mokėsi Leipcige Vokiečių literatūros institute ir dirbo teatre. Vėliau gavo paskyrimą dėstyti Berlyno aukštojoje teatro mokykloje. Profesorė dėsto vokiečių poezijos kalbą ir dikciją. Nuo 2005-ųjų yra Saksonijos menų akademijos narė. Už nuopelnus literatūrai ir menui apdovanota keliomis vokiečių ir tarptautinėmis premijomis.

Dalyvaukite konkurse čia ir laimėkite šį romaną.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top