Now Reading
Rugsėjo viduryje Krokuvoje dvi dienas iš eilės koncertuos „Sigur Rós“

Rugsėjo viduryje Krokuvoje dvi dienas iš eilės koncertuos „Sigur Rós“

Rugsėjo viduryje Krokuvoje dvi dienas iš eilės koncertuos „Sigur Rós“

Karolis Vyšniauskas
Nuotraukoje – „Sigur Rós“

Garsiausios Islandijos grupės koncertai užbaigs šiemet jau 10-ąjį kartą vyksiantį modernios muzikos festivalį „Sacrum Profanum“.

Žinant „Sigur Rós“ populiarumą, organizatoriai, siekdami, kad grupę pamatytų visi norintieji, rengia iš karto du jų koncertus: rugsėjo 16 ir rugsėjo 17 dienomis. Juose „Sigur Rós“ apšildys San Francisko styginių kvartetas „Kronos Quartet“.
 
Į pirmąjį koncertą bilietai jau išparduoti, tačiau į antrąjį vis dar galima patekti. Bilietų kainos, priklausomai nuo sektoriaus, yra nuo 134 iki 199 zlotų (apytiksliai nuo 114 iki 169 Lt). Bilietus galima įsigyti eventim.pl puslapyje.
 
Abu kartus „Sigur Rós“ gros festivaliui tradicinėje, bet apskritai netipinėje koncertams vietoje – Krokuvos priemiesčiuose esančiame buvusiame plieno fabrike „AccelorMital“.
 
Pernai čia, kartu su orkestru, koncertavo JAV kompozitorius, vienas iš minimalistinės muzikos pionierių Steve’as Reichas bei „Radiohead“ gitaristas Johny Greenwoodas. Šie koncertai buvo JAV kultūrai dedikuoto praėjusių metų „Sacrum Profanum“ dalis, skirta paminėti bokštų dvynių tragedijos dešimtmetį.
 
Šiemet dešimtą kartą Krokuvoje rengiamas „Sacrum Profanum“ iš kitų muzikos festivalių išsiskiria tuo, jog jame dėmesys yra skiriamas šiuolaikinei klasikinei ir moderniąjai muzikai, koncertai vyksta uždarose erdvėse.
 
„Sigur Rós“ vokalistas Jónsi jau yra viešėjęs „Sacrum Profanum“ prieš du metus, kai festivalio programa buvo dedikuota Islandijos muzikai.


 
Šįkart Krokuvoje koncertuos visa grupė. Įtakingiausiais postroko atstovais laikomi, ir Lietuvoje itin populiarūs „Sigur Rós“, šiemet gegužę išleido šeštąjį albumą, pavadintą „Valtari“. Šviežiausias jo singlas – „Fjögur píanó“:
 

 
Daugiau informacijos apie „Sacrum Profanum“ – oficialioje festivalio svetainėje.

Festivalio video anonsas:
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top