Now Reading
Kaip savo kūno trūkumus paversti privalumais

Kaip savo kūno trūkumus paversti privalumais

Kaip savo kūno trūkumus paversti privalumais

Jeigu jūsų figūra nė iš tolo neatitinka dizainerių idealo, jums nebūtina slėpti jos po XXL dydžio drabužiais — atrodysite dar stambesnė nei iš tiesų esate. Taip pat nebandykite naiviai tikėtis, kad įlįsite į akivaizdžiai per mažus drabužius — taip tik išryškinsite tai, ką trokštate paslėpti.

 Duodame žodį: tikrai galima paslėpti dalį nepageidaujamų kilogramų po drabužiais — tiesiog reikia išmokti savo trūkumus paversti privalumais. Tereikia tik pasitikėjimo savimi ir nebijoti eksperimentuoti.

Suknelė

Ties liemeniu pradedanti platėti suknelė puikiai paslėps klubų apvalumus ir tuo pačiu metu išryškins krūtinę, kaklą, rankas. Patartina rinktis laisvai krentančias, lengvos medžiagos sukneles. Rinkitės melsvai pilkus ar pilkus atspalvius, nes šios spalvos optiškai lieknina figūrą (juoda spalva taip pat suteikia ir elegancijos).

Išryškinti kaklą ir rankas padės berankovė suknelė. Ji nebūtinai turi būti platėjanti — gali būti šiek tiek prigludusi, tačiau ties liemeniu ir krūtine klostuota, taip pat gali būti „maišo“ formos suknelė, kuri paslėps jūsų klubus. Visiems gyvenimo atvejams naudinga berankovė, klasikinė, pieštuko formos suknelė, geriausia — juodos spalvos, kuri tikrai pagražins jūsų formas. Jei jūsų rankos stambios, panaudokite šalį, švarkelį ar megztuką joms pridengti.

Tiesiog privaloma derinti įvairiausius aksesuarus (masyvius karolius, ilgas grandinėles su pakabuku, dideles apyrankes ar laikrodį ir pan.), kurie pritrauktų dėmesį, galima juostis diržiuką (tačiau turite būti atsargios, kad jis nepasislėptų po jūsų juosmeniu).

Sijonas

Jei jūsų klubai platūs, patartina rinktis sijonus, kurie platėja nuo liemens. Geriausiai tam tinka lengvos medžiagos besiplaikstantys sijonai, gali tikti ir juodas klostuotas sijonas.Patartina vengti tiesių ir kūgio formos sijonų, kurie nieko nepaslepia, o tik išryškina tai, ko nereikia. Jei jūsų kojos stambios, rinkitės „protingo“ ilgio sijoną, o jei stambi viršutinė dalis — sijonas gali būti ir trumpesnis. Toms, kurios turi pilvuką, siūlome atvirkštinį variantą — tiesius ar siauresnius sijonus, kurie susiaurins jūsų apatinę kūno dalį, kurdami iliuziją, kad jūsų linijos yra plonesnės nei iš tiesų.

Atsiminkite, kad tamsios spalvos turi stebuklingą liekninamąjį efektą, tad jūsų aprangos pagrindu tegul būna pilka, ruda ar juoda spalvos.

Palaidinė, tunika

Šią vasarą ypač populiarios tunikos tinka ir nelieknoms moterims. Galima rinktis vienspalvę ar išmargintą gėlėmis, priderinti masyvius karolius ar grandinėlę, galima juosti platų arba visai mažą dirželį — neribokite savo vaizduotės! Be to, šį sezoną vis dar madingos timpės, todėl, jei vaikotės mados, rinkitės ilgą (liemenuotą arba juostą dirželiu) tuniką ir juodas ilgas timpes.

Palaidinės gali būti dvejopos: visiškai neutralių, tamsių ar pastelinių tonų arba ryškios, margos, spalvotos ir įvairiais raštais dekoruotos. Pastarosios padės atitraukti dėmesį nuo „silpnosios jūsų pusės“, ypač, jei tai klubai. Vis dėlto reikia nepamiršti, jog raštai kūno formų optiškai nemažina, todėl pirmenybę siūlome teikti tamsiems atspalviams (juolab, jei trokštate paslėpti viršutinę kūno dalį), o aprangą pagyvinti ryškesniais kaklo papuošalais.

Kelnės

Auksinė taisyklė, kurią privalote įsisavinti: jeigu jūsų kojos nėra plonos — venkite džinsų! Jie tinka tik dailių kojų turėtojoms. Rinkitės lengvos medžiagos, laisvai krintančias, plačiomis klešnėmis kelnes (šį sezoną Lietuvoje dar madingos siaurėjančios kelnės su žemai kabančiu tarpkoju paslėps apvalumus ties sėdmenimis ir šlaunimis).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Elegantiškumo ir gracijos suteikia juodos spalvos kelnės, kurios turėtų būti lengvai krintančios (jokiu būdu neaptemtos!). Dar dailiau atrodysite, jei vilkėsite kelnes su kantu. Tačiau reikia nepamiršti, jog, jeigu jūsų kojos gana stambios, o klubai labai išplatėję, reikėtų apskritai atsisakyti kelnių, verčiau rinkitės sijonus bei sukneles. Tačiau jei trokštate paslėpti apvalų pilvuką, o jūsų kojos gana liesos, siūlome pasirinkti kelnes, kurios turi siaurėjančias ar kūgio formos klešnes. Lygus priekis, užtrauktukai šonuose ir gale pabrėš jūsų figūrą, o kišenės, klostės ir aptemptos kelnės tik atkreips dėmesį į pilvuką.

 Liemenė

Liemenės yra puikus būdas norinčioms išryškinti ir susiaurinti liemenį. Jos naudingos tuo, kad po jomis galima derinti įvairius drabužius: nuo palaidinės su parauktomis trumpomis rankovėmis iki aptempto golfo. Jeigu jūsų stambios rankos, rinkitės tamsesnės spalvos palaidinę. Taip pat liemenę galima derinti su permatoma palaidine su plačiomis, ties plaštaka susiaurėjančiomis rankovėmis. Liemenę galima apjuosti plačiu diržu — tai dar labiau susiaurins liemenį.

Švarkas

Jeigu norite paslėpti pilvuką, dėvėkite liemenuotą švarką, kuris vizualiai susiaurins liemenį, tik palaidinę po juo rinkitės laisvesnę, neaptempiančią pilvo (galima dėvėti ir tiesius švarkus, nes jie pakankamai erdvūs ir dengia pilvuką, tačiau reikia būti atsargioms, nes ne visokio tipo švarkai gali atlikti „maskuojamąją“ funkciją). Jei jūsų platūs klubai, rinkitės šiek tiek ilgesnį švarką, bent jau iki klubų pradžios.

Prisiminkite, jog lieknesnės, grakštesnės ir dailesnės atrodysite tik su aukštakulniais, todėl jei jie jums tinka ir patinka — pirmyn! Be to, savo aprangą visuomet pagyvinkite aksesuarais ir didele rankine. Pirmenybę teikite kelius siekiančioms suknelėms ir sijonams, nedėvėkite per trumpų palaidinių, aptemptų džinsų, mini sijonų. Nebijokite eksperimentuoti, tačiau nepersistenkite. O svarbiausia — išlikite savimi!

Parengė Nina Ivanova

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top