Now Reading
Rankinės rudeniui. Ką siūlo podiumai?

Rankinės rudeniui. Ką siūlo podiumai?

Rankinės rudeniui. Ką siūlo podiumai?
Panašu, jog šio sezono ryškiausios rankinių tendencijos privers sunerimti kovotojus už gyvūnų teises. Kur tik pažvelgsi – visur kailis. Ir dargi pateikiamas kuo įvairiausiomis formomis ir deriniais.
 
Dolce & Gabbana mados namai naudojo juodą karakulį savo itališka elegancija dvelkiančioms rankinėms, Michaelas Korsas delninukėms naudojo ilgo kailio ir odos tandemą, o Karlas Lagerfeldas Chanel kolekcijoje nedidukę rankinę per petį pavertė tarytum baltu pūkų kamuoliuku. Tokia įvairovė žada ir platų pritaikymą. Kailiu ar jo detalėmis dekoruotos rankinės žaviai atrodys ir prie nerūpestingo bohemiško stiliaus, ir prie griežtesnės formalios aprangos.



 
Dar viena tendencija iš gyvūnų pasaulio – roplių odos motyvai. Gyvatę, pitoną ar krokodilą dizaineriai pasitelkia tiek delninukėms, tiek dideliems krepšiams. Spalvų spektras siūlys likti prie natūralių, rusvų ir pilkšvų atspalvių, arba rinktis mėlyną, žalią ar geltoną.


 
Su 50-tųjų elegancija grįžo ir dailios klasikinių fomų rankinės su rankenėle. Ši moteriškumu dvelkianti rankinė kuo puikiausiai derės prie šį sezoną išpopuliarėjusio sijono žemiau kelių ir suveržto liemens – XX amžiaus vidurio deivės įvaizdžio.

 
Vintažinės dvasios rudenį įpūs daktaro lagaminėlį primenančios rankinės. Chloe mados namai šias rankines derino su minimalistine apranga bei rudais ir smėliniais atspalviais. Verta išbandyti lakoniško įvaizdžio šalininkėms.

 
Paprastu ir jaunatvišku stiliumi šį sezoną dvelkia rankinės per petį. Gal jose ir nesutilps visa moteriai reikalinga amunicija, tačiau tokia rankinė tinka ir pasivaikščiojimams dieną, ir pašėliojimams naktį. Populiariausios formos – stačiakampio ir kiek suapvalintais kampais. Na, o Chanel mados namai kaip visada šioms rankinėms vietoj dirželio naudoja grandinėles.

 
Nors delninukių populiarumas jau po truputį blėsta, ne visi dizaineriai su jomis atsisveikina. Šį sezoną tarp delninukių pirmauja griežtoka voko forma. Tačiau griežtumas negalioja tekstūroms ir dekoro elementams. Čia naudojamas ir jau minėtasis sezono karalius kailis, ir įvairių spalvų oda, ir kniedės, ir šiek tiek blizgučių. Burberry mados namai siūlo alternatyvą voko formai ir pateikia laivelio formos delninukes iš roplių odos.


 
Griežtos ir kampuotos formos nevilioja? Rudenį į parduotuvių lentynas įžengia ir kiek laisvesnės maišo tipo rankinės suveržiamos dirželiu viršuje.

 
Jeigu trūksta spalvų – pagrindiniu aprangos akcentu pasirinkite ryškiaspalvę rankinę. Geltona? Mėlyna? Tikrai taip – jei tik norisi gyvumo.


Justė Urbonavičiūtė

Nuotr. style.com, uristocrat.com

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top