Now Reading
Jaunoji dizainerė Neeshabeth Pankovaitė ir jos „Coco rebelle“ kolekcija (Video)

Jaunoji dizainerė Neeshabeth Pankovaitė ir jos „Coco rebelle“ kolekcija (Video)

Jaunoji dizainerė Neeshabeth Pankovaitė ir jos „Coco rebelle“ kolekcija (Video)

Neeshabeth Pankovaitė – Vilniuje gyvenanti 17-metė kazachstaniečių kilmės kūrėja, kurios veiklos sritis – nuo dainavimo iki dabužių ir aksesuarų dizaino.

Šiais metais Neeshabeth pristatė drabužių ir aksesuarų liniją „Coco rebelle“, artimiausiu metu paleis internetinę parduotuvę ir susuko vaizdo klipą. Neeshabeth mums papasakojo apie savo kūrybą ir egzotišką kilmę.

Minėjai, kad esi kazachstaniečių kilmės. Kokie keliai atvedė į Lietuvą?

Jaunystėje tėvai ir jų šeimos bei giminaičiai iš Kazachstano atsikėlė į Lietuvą. Nors Lietuva mano gimtinė, džiaugiuosi, kad neturiu šios tautos bruožų, tokių kaip pyktis, pavydas ir t.t.

Ar kitoks temperamentas jaučiasi ir tavo kūryboje?

Temperamentas jaučiasi, jį dar labiau sustiprina ir mano pavardė – Pankovaitė. Mano naujoje kolekcijoje pavardės akcentai – akivaizdūs. Kadaise buvau nepralenkiama maištautoja, šis laikotarpis labai prisidėjo prie asmenybės ugdymo ir laisvės, kurią galima pajusti mano kūryboje. Manau, kad žmogaus siela ir vidus yra svarbiausi dalykai kūryboje.

Kada pradėjai kurti ir kas inspiravo?

Užuomazgas galima pamatyti vaikystės nuotraukose. Taip pat ilgą laiką dainavau, turėjau grupę, įvairiausių projektų… Tačiau ilgainiui ir visai atsitiktinai, net pati to nepastebėjus, ėmiau daryti papuošalus iš įvairių medžiagų. Tada viskas perėjo prie rimtesnių eskizų ir vizualinių idėjų realizavimo. Didelę paspirtį kūrybai davė kelionės, o didžiausią lūžį padarė kelionė į Paryžių. Grįžusi iš Prancūzijos nenuilstamai dirbau ir tvirtai nusprendžiau, kad viso to vaisiai pavasarį bus pristatyti kaip „Coco Rebelle“ pirmosios kolekcijos kūriniai. Apie 60 procentų visos kolekcijos yra rankų darbo, o viską inspiravo prisiminimai, 70-ųjų punk rockas, vidinė būsena, idėjos, kurios ir gimė iš viso to, ką išvardinau.

Kodėl „Coco rebelle“?

Turiu lakią ir šiek tiek keistą fantaziją, kurioje sudaryti vaizdai „pagimdė“ tam tikrus atitikmenis. Ir jie tikrai nebuvo tokie švelnūs ir saldūs, kaip gal būt apgauna pavadinimas.

Kokius drabužius kuri, kokia tavo kūrybos koncepcija?

Pirmoji mano kolekcija tėra pradžia, pagrindas to, kas dar laukia. Šį kartą buvau susitelkus ties aksesuarais, vėliau gimė idėja minimalistinei linijai. Taip sukūriau išskirtinį marškinėlių dizainą. Rimtesnius eskizus pasilikau rudens/žiemos kolekcijai. O koncepcija ganėtinai plati: nuo aksesuarų, rankinių iki marškinėlių, kelnių, kailinių ir įvairių apdarų. Labai tradicinių kirpimų, siuvimų, akcentų mano kūriniuose nerasite.

Kokie dizaineriai tave įkvepia?

Vivienne Westwood, Betsey Johnson, Jeffrey Campbell, Wildfox mergaitės ir kt.

Mokaisi mokykloje, kuri drabužius. Ką dar veiki laisvalaikiu?

Turiu daug veiklų, iš kurių svarbiausia man – dainavimas, nes dainuoju nuo mažų dienų. Taip pat kuriu dainų žodžius, tačiau ne lietuviškai. Kadangi šiuo metu susitelkiau ties drabužių dizainu, naujos dainos išleidimo projektą kol kas atidėjau.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kaip tėvai reaguoja į tavo kūrybą? Padeda, paremia?

Tėvai reaguoja labai teigiamai. Turiu pačią nuostabiausią mamą pasaulyje, kuri yra mano geriausia draugė, visada padeda ir remia. Esu jai labai dėkinga.

Trys drabužiai be kurių pati neišgyventum

„Skinny jeans“, patogūs aukštakulniai ir koks nors netradicinis švarkas, džemperis ar jų „miksas“.

Kokie tavo ateities planai?

Sunku pasakyti, nes mano gyvenimas labai spontaniškas. Artimiausi planai: konkursas mano internetinės parduotuvės pirkėjams, rudens/žiemos kolekcijos pristatymas net tik Lietuvoje.

P.s kol kas Neeshabeth internetinė parduotuvė Cocorebelle.com dar neveikia, bet atsidarys artimiausiu metu.

Rasa Barčaitė

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top