Now Reading
KP: Caras

KP: Caras

KP: Caras

1566 metai. Pirmasis Rusijos caras Ivanas Rūstusis valdo šalį geležiniu kumščiu. Įbaugintas Lenkijos armijos grasinimų ir galimų sąmokslų Rusijos teritorijoje jis spaudžia savo valdinius smurtu ir teroru. Protestuodamas prieš absoliutų caro viešpatavimą ir neteisybę atsistatydina Ortodoksų Bažnyčios vadovas. Į atsilaisvinusią vietą Ivanas paskiria vaikystės draugą Filipą (paskutinis aktoriaus Olego Jankovskio vaidmuo). Caras tikisi, kad naujasis Maskvos metropolitas bus lojalus ir neprieštaraus radikaliems sprendimams.

Tačiau Filipo atsidavimas religijai ir sąžiningumas labai greitai supriešina jį su Ivanu Rūsčiuoju, kuris pradeda įsivaizduoti esąs Dievo pasiuntinys Žemėje. Už privačių rėmėjų pinigus sukurtame ir Kanų festivalio programoje „Ypatingas žvilgsnis” debiutavusiame kontroversiškame filme caras Ivanas Rūstusis vaizduojamas kaip prieštaringa asmenybė – išsilavinęs, muzikalus, tačiau ir paranojiškas bei žiaurus.

Režisierius / Director Pavel Lungin
Scenarijaus autorius / Screenplay Aleksei Ivanov
Aktoriai / Cast Pyotr Mamonov, Oleg Yankovsky, Aleksandr Domogarov, Alexey Makarov, Ivan Okhlobystin
Operatorius / Cinematographer Tom Stern
Dialogai / Dialogues Rusų / Russian
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Pavel Lungin Gimė 1949 m. Maskvoje. Baigė matematinės ir taikomosios lingvistikos studijas Maskvos valstybiniame universitete. 1980 m. išlaikė Maskvos aukštuosius scenaristų ir režisierių kursus. Nuo 1990-ųjų gyvena Prancūzijoje, kuria vaidybinius ir dokumentinius filmus, 2009 m. priėmė Maskvos kino festivalio kvietimą vadovauti žiuri komisijai. Lietuvos rinkoje tik DVD formatu išleista religinė drama „Sala” pelnė Rusijos kinotyrininkų ir kino kritikų gildijos premiją už geriausią vyro ir antraplanį vyro vaidmenį bei Rusijos nacionalinės kinematografo akademijos premiją.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top