Now Reading
KP: Pripučiama lėlė

KP: Pripučiama lėlė

KP: Pripučiama lėlė

Liūdna ir švelni tyros meilės pasaka suaugusiems balansuoja tarp realybės ir fantazijos, mėgindama formuluoti aiškų atsakymą į sudėtingiausią klausimą: ką reiškia būti žmogumi?

Korėjiečių kilmės aktorė Bae Doo-Na („Užuojauta Keršto poniai”, „Šeimininkas”) puikiai suvaidino naivią merginą, t.y. pripučiamą lėlę, nestokojančią vaikiško žingeidumo bandant pažinti pasaulį. Paprasto ir vienišo Tokijaus piliečio namuose įvyksta magiškas stebuklas. Gašliems šeimininko seksualiniams poreikiams tenkinti nusipirkta lėlė staiga prabyla, pajudina rankas ir suvokia turinti sielą. Šeimininkui išėjus į darbą, ji įkvėpia oro, pajaučia širdies plakimą, pavirsta žavinga mergina ir pradeda domėtis „gyvenimu“.

Susitikimas su vaizdajuosčių nuomos ir parduotuvės darbuotoju pažadina joje pirmąją meilę. Tačiau vieną gražų ir mielą pasimatymą nutraukia nelemtas incidentas. Atsitiktinis slystelėjimas, smulkus brūkštelėjimas per odą ir mažos skylutės užtenka, kad oras išsileistų iš kūno. „Meilės laukimo” operatoriaus Marko Ping-bingo Lee subtiliai nufilmuotos mizanscenos atsiskleis ir šiame filme.

„Pripučiama lėlė“ – ne tik gyvenimo, mirties bei jausmų alegorija, tačiau ir filosofinai pasvarstymai apie moters vietą bei paskirtį visuomenėje, taip pat ir žmogiškus klystkelius.

Režisierius / Director Hirokazu Kore-eda
Scenarijaus autoriai / Screenplay Hirokazu Kore-eda, Yoshiie Goda
Aktoriai / Cast Bae Doo-Na, Arata, Itsuji Itao, Joe Odagiri
Operatorius / Cinematographer Mark Ping-bing Lee
Dialogai / Dialogues Japonų / Japanese
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Hirokazu Kore-eda gimė Tokijuje 1962 m. Ketino tapti rašytoju, bet po studijų privačiame Vasedos universitete Japonijos sostinėje jis pradėjo dirbti režisierių asistentu dokumentiniuose filmuose. 1995 m. debiutinis filmas „Iliuzija” Venecijoje buvo apdovanotas geriausio režisieriaus prizu. Ši sėkmė nulėmė, kad kitus jo darbus į konkursines programas kvietė Kanų arba San Sebastjano kino festivaliai. Aštuntasis filmas „Pripučiama lėlė” pernai debiutavo Kanų programoje „Ypatingas žvilgsnis”. Tai bus antrasis šio japonų režisieriaus filmas „Kino pavasaryje” po asmeniškos dramos „Vis einu, einu”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top