Now Reading
KP: Kosmoso turistai

KP: Kosmoso turistai

KP: Kosmoso turistai

Irane gimusi ir už amerikiečio ištekėjusi verslininkė Anousheh Ansari svajojo išskristi į kosmosą dar vaikystėje. Nereali svajonė išsipildė sumokėjus solidžią 20 mln. JAV dolerių sumą Rusijos kosmoso programai. Už tiek parduodama trečioji vieta kapsulėje bet kuriam norinčiam, nebijančiam alinančių treniruočių Kazachstano dykumoje ir turinčiam pakankamai pinigų.

Christianas Frei'us fiksuoja džiaugsmo kupinus pirmosios istorijoje kosmoso turistės moters Anousheh Ansari 8 dienų nuotykius tarptautinėje kosmoso stotyje, atskleidžia Rusijos kosmoso programos paslaptis, lankosi buvusio prezidento Michailo Gorbačiovo uždarytame Baikonūro rajone, kuris šiandien primena vaiduoklių miestą, sekioja paskui vietinius, kurie žino, kaip įmanoma užsidirbti po kiekvieno raketos „Sojuz” paleidimo į orbitą, lankosi pas jauną rumunų išradėją Dumitru Popescu ir kalbina kitus, kantriai laukiančius savo eilės kosmoso turistus. Vienu iš jų ruošiasi tapti programų „Microsoft Word” ir „Excel” autorius vengrų kilmės milijonierius Charlesas Simonyi.

Metai: 2009
Šalis: Šveicarija
Trukmė: 102 min.
Režisierius / Director Christian Frei
Dalyviai / Featuring Anousheh Ansari, Jonas Bendiksen, Dumitru Popescu, Charles Simonyi
Operatorius / Cinematographer Peter Indergand
Dialogai / Dialogues Anglų, rusų, rumunų / English, Russian, Romanian
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Christian Frei, nepriklausomas prodiuseris ir režisierius gimė 1959 m. Šveicarijoje, studijavo Friburgo universitete. 2001 m. jo filmas „Karo fotografas” buvo nominuotas „Oskarui” , o 2005 m. užbaigtas filmas „Didžiosios Budos” dalyvavo Sandanso kino festivalio konkurse ir gavo „Sidabrinį balandį” Leipcigo dokumentinių filmų festivalyje. 2010 m. jis grįžo į Sandansą su „Kosmoso turistais” ir atsiėmė prizą už geriausią režisūrą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top