Now Reading
KP: Raudonoji koplyčia

KP: Raudonoji koplyčia

KP: Raudonoji koplyčia

Šiaurės Korėjoje žmonės gyvena baimėje ir priespaudoje, nes šioje šalyje šiurkščiai pažeidinėjamos žmogaus teisės, o invalidumą turintys žmonės visiškai ištremiami ir izoliuojami nuo visuomenės. Teatro trupės vadybininku apsimetęs danų žurnalistas Madsas Bruggeris, savo filmu perteikė šiuolaikinį Šiaurės Korėjos veidą.

Jam pavyko gauti leidimą filmuoti su sąlyga, kad kiekvieną vakarą medžiagą patikrins saugumo pareigūnai. Jis pasikvietė du korėjiečių kilmės vaikinus, kurie vaikystėje buvo įvaikinti Danijos piliečių, užaugo šioje šalyje, nemoka kalbėti korėjietiškai ir nutarė sugrįžti į gimtinę. Trijulė savo trupę pavadino „Raudonąja koplyčia”, kaip ir II-ojo pasaulinio karo metais komunistų šnipų grupuotė.

Invalidu apsimetęs Jacobas, „Oasis” muziką dievinantis Simonas ir provokatorius Madsas sumanė Šiaurės Korėjos studentams pristatyti danišką pantomimų šou. Kad jie nepasiklystų Phenjano gatvėse ir neužeitų kur negalima, Didžiojo vado patikėtiniai paskyrė angliškai kalbančią patyrusią „gidę” ponią Pak, kuri viešnagės pabaigoje labai motiniškai ėmė rūpintis invalido vėžimėlyje sėdinčiu Jacobu.

Filmas pokštaujant kuriamas pagal Kim Jong-Ilo knygoje „Apie kino meną” išdėstytus nurodymus. Negalėdamas parodyti visko, ką norėtų, Madsas Bruggeris paaiškina tikruosius ketinimus, narplioja propagandines interpretacijas, apnuogina diktatoriško rėžimo ypatybes ir atskleidžia tamsiąją Šiaurės Korėjos pusę satyriniu užkadriniu komentaru.

Režisierius / Director Mads Brügger
Scenarijaus autorius / Screenplay Mads Brügger, Simon Jul Jørgensen
Dalyviai / Featuring Jacob Nossell, Simon Jul Jørgensen, Mads Brügger
Operatorius / Cinematographer René Johannsen
Dialogai / Dialogues Danų, anglų, korėjiečių / Danish, English, Korean
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Mads Brügger Danų žurnalistas, TV laidos vedėjas, rašytojas, scenaristas sumanė „Raudonąją koplyčią” kaip keturių serijų TV filmą, kuris buvo parodytas per Danijos televiziją 2006 m. rudenį. Sutrumpinto kontroversiško filmo versija 2010 m. Sandanso kino festivalyje gavo Didįjį žiuri prizą. Tai kol kas didžiausias 1972 m. gimusio Madso Briugerio pasiekimas kine. Prieš tai jis parašė knygą apie didžiausią organizuoto vaikų seksualinio išnaudojimo bylą Danijoje. Jis nuolat veda populiarią vėlaus vakaro TV laidą „11-oji valanda”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top