Now Reading
KP: Rugsėjo numeris

KP: Rugsėjo numeris

KP: Rugsėjo numeris

Anna Wintour daugiau nei 20 metų vadovauja ir redaguoja kultinį mados žurnalą „Vogue”. Ji neabejotinai yra populiariausia ir įtakingiausia figūra mados pasaulyje. Režisieriui buvo leista iš arti stebėti, kaip gimsta žurnalo „Vogue” rugsėjo mėnesio numeris, diktuojantis naujas mados tendencijas bei fiksuojantis aktualiausius pokyčius.

Net devynis mėnesius autoriai eksperimentuoja ir kuria storiausią, laukiamiausią leidinio numerį. Tuo tarpu režisierius su operatoriais tyliai įsitaiso jų šešėliuose ir fiksuoja kiekvieną reikšmingą smulkmeną. Jis sugeba patekti į slaptus pasitarimus, keliauja paskui Anną Wintour į įvairias madų savaites Europos šalyse, stebi fotosesijas. „Rugsėjo numeris” kviečia į unikalią ekskursija, į kurią patekti svajoja daugelis, bet tik išrinktieji gauna progą pamatyti, kas dedasi žurnalo „Vogue” užkulisiuose. Tai dovana visiems, kas bent kiek domisi mada ir jos kūrimo subtilybėmis.

Metai: 2009
Šalis: JAV
Trukmė: 88 min.
Režisierius: R.J.Cutler
Dalyvauja: Anna Wintour, Grace Coddington, Jean-Paul Gaultier, John Galliano
Operatorius: Robert Richman
Dialogai: Anglų / English
Subtitrai: Lietuvių, anglų

R.J.Cutler „Emmy” premija apdovanotas režisierius pretendavo „Oskarui” ir „Nepriklausomos dvasios” premijai. Pačioje karjeros pradžioje amerikietis prodiusavo „Oskarui” nominuotą dokumentinį filmą „Karo kambarys” (1993) apie Billo Clintono prezidentinę kampaniją prieš 1992 m. rinkimus. Jo antrasis filmas „Rugsėjo numeris” buvo parodytas 2009 m. Sandanso kino festivalyje ir gavo specialųjį žiuri prizą už geriausią operatoriaus darbą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top