Now Reading
KP: Žvaigždžių liga

KP: Žvaigždžių liga

KP: Žvaigždžių liga

Rodyti populiarius veidus per televiziją, pratinti žiūrovus prie žvaigždžių nuo pat mažens, laikyti juos už pavadėlio ir skatinti susidomėjimą. Jei nėra įdomių naujienų, jas lengva sukurti. Būtent tokios yra pagrindinės taisyklės, kai populiarumas išnaudojamas visuomenei kontroliuoti.

Režisierius Chrisas Atkinsas pasakoja apie tai, kaip populiarus žmogus, kurio gyvenimą nuolat fiksuoja televizijos laidos ir aprašinėja žurnalai bei laikraščiai, gali paveikti visuomenę. Kuo daugiau apie ką nors kalbama, tuo daugiau ir norima sužinoti. Ar kada nors susimąstėte, kodėl išleidžiate pinigus daiktams, kurių jums visai nereikia? Gyvenimas lyg uždaras ratas, kur vieni žaidėjai naudojasi kitų privalumais. Spaudai kiekvieną savaitę reikia užpildyti puslapius naujienomis, todėl jie nuolat skambina žinomiems žmonėms ir net netikrina išgirstų gandų. Tačiau žvaigždėms taip pat norisi puikuotis ant žurnalų viršelių, tad savo „pasiekimais“ jie mielai dalijasi su visa tauta.

Chrisas Atkinsas atskleidžia niūrią tiesą apie televizijos muilo burbulus, realybės šou pavojus, narcisizmą, tikrąją šlovės kainą, vartotojiškumo skatinimo metodus, nuo mažų dienų reklamos aukomis verčiamus vaikus, nebūtų naujienų atsiradimo principus ir geriausią TV laidų vedėją, kuris tapo pačiu blogiausiu politiku.

Visu gražumu šiame filme pasirodo į Seimą deleguoti Tautos prisikėlimo partijos „šaunuoliai“ Arūnas Valinskas, Rokas Žilinskas, Antanas Nedzinskas, Linas Karalius, Donalda Meiželytė. Abejotina, ar jie žinojo, kad taps kontroversiško dokumentinio filmo personažais, tad pagyrų sau tikrai negailėjo, atviravo apie populiarumą ir sąžiningai prisipažino, ko prireikė patekti į Seimą.

Režisierius / Director Chris Atkins
Scenarijaus autorė / Screenplay Chris Atkins
Dalyviai / Featuring Bob Geldof, Max Hastings, Mick Jagger, Arūnas Valinskas, Rokas Žilinskas, Antanas Nedzinskas, Linas Karalius
Operatorius / Cinematographer Chris Smith
Dialogai / Dialogues Anglų, lietuvių / English, Lithuanian
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Chris Atkins Gimė 1976 m. Londone. Jis rašo scenarijus, prodiusuoja ir režisuoja kontroversiškus dokumentinius filmus. Labiausiai išgarsėjo 2007 m. su dokumentiniu filmu apie buvusį Jungtinės Karalystės ministrą pirmininką Tony Blairą „Laisvai interpretuojant įstatymus”, kuris buvo nominuotas BAFTA premijai. Kitus dvejus metus jis paskyrė skandalingajam darbui „Žvaidždžių liga”, kuris buvo filmuojamas paslapčiomis ir tik už privačių rėmėjų lėšas. Filmo premjera susilaukė daug diskusijų Londono kino festivalyje.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top