Now Reading
KP: Pasroviui

KP: Pasroviui

KP: Pasroviui

Intymi, erotinė drama apie neištikimybę, seksualinius prabudimus ir geismų labirintus drąsiai kvestionuoja, kokie jausmai gali būti vadinami normaliais, o kokie – amoraliais. Dujen išteka už taksi vairuotojo Hajaus ir jaučiasi neapsakomai laiminga, tačiau tai trunka neilgai. Jie gerbia vienas kitą, tačiau vis aiškiau supranta, kad turi mažai bendro. Mamos kontroliuojamo sūnelio Hajaus nepatyrimas lovoje dar labiau sumažina šansus išsaugoti santuoką.

Be to, gražioji Dujen slapčia myli vyresnę draugę rašytoją Kam, tačiau kantriai slepia visuomenėje uždraustus jausmus. Kam taip pat neabejinga Dujen, pergyvena dėl jos nevykusios santuokos, bet ir nenori afišuotis. Kam apsimeta, kad kankinasi dėl stiprios meilės paslaptingajam vyrui To. Vieną lietingą dieną ji paprašo Dujen nunešti mylimajam laišką. Iš tiesų rašytoja puoselėja slaptą intrigą ir perversiškai trokšta, kad širdies draugę sugundytų tikras vyras. Šis susitikimas pažadins nekaltybę saugojusios merginos seksualinę aistrą ir troškimą būti mylimai.

Vietname vis dar gyvos senosios kartos įskiepytos tradicijos, jog dviejų žmonių santuoka yra šventa. Neištikimybę ir intymius santykius su tos pačios lyties partneriu daugelis vietnamiečių traktuoja kaip tabu, tačiau, kad ir kaip nesinori – moralės normos nuolat kinta.

Bui Thac Chuyen Gimė 1968 m. Hanojuje, studijavo aktorystę ir režisūrą. Jo trumpametražis filmas „Naktinis bėgimas” (2000) užėmė trečiąją vietą Kanų festivalio specialiajame konkurse jauniems kūrėjams ir kino studentams „Cinefondation”. Pirmasis vaidybinis filmas „Gyvenimas baimėje” (2005 m.) Šanchajaus kino festivalyje gavo Naujojo Azijos talento apdovanojimą. Provokuojanti drama „Pasroviui” yra antrasis jo filmas, gavęs FIPRESCI kino kritikų asociacijos prizą 2009 m. Venecijos kino festivalyje.

Režisierius / Director Bui Thac Chuyen
Scenarijaus autorius / Screenplay Phan Dang Di
Aktoriai / Cast Do Thi Hai Yen, Linh-Dan Pham, Jonny Tri Nguyen, Nguyen Duy Khoa
Operatorius / Cinematographer Ly Thai Dzung
Dialogai / Dialogues Vietnamiečių / Vietnamese
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top