Now Reading
KP: Mergina iš Kinijos

KP: Mergina iš Kinijos

KP: Mergina iš Kinijos

Li Mei – paslaptinga mergina, užaugusi provincijoje ir trokštanti kitokio gyvenimo. Norėdama save atrasti, ji persikelia į artimiausią didelį miestą – Čiongčingą. Mergina įsidarbina gamykloje, po to kirpykloje, įsimyli vaikiną, tačiau greit jį praranda. Tad Mei išsiruošia į tolimesnę kelionę – Londoną. Didmiestis nelegalią merginą pasitinka nesvetingai, bet ji nepasiduoda: pratinasi prie naujos kalbos, kitokių papročių, neskanaus maisto ir kitų, jai nesuvokiamų dalykų.

Galiausiai ji išteka už vyresnio anglų kalbos mokytojo, bet netrukus puola į indų kilmės musulmono glėbį. Tačiau kiekvienas klaidingas merginos žingsnis gyvenime jai ir padės. Mei tėra viena iš daugelio jaunų žmonių, gyvenančių Kinijoje ir trokštančių kuo greičiau emigruoti į užsienį, kur gyvenimas nebūtinai bus geresnis. Londone gyvenanti režisierė Xianlu Guo niūriai piešia, jos nuomone, nieko gero nežadančią naujos Kinijos ateitį. Šalis keičiasi, tačiau ne taip greitai, kaip norėtųsi milijonams jos gyventojų.

Režisierė / Director Guo Xiaolu
Scenarijaus autorius / Screenplay Guo Xiaolu
Aktoriai / Cast Lu Huang, Wei Yibo, Geoffrey Hutchings
Operatorius / Cinematographer Zillah Bowes
Dialogai / Dialogues Kinų, anglų / Chinese, English
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Guo Xiaolu gimė 1973 m. pietų Kinijos kaime. Nuo 14 m. rašė eiles bei romanus, kurie gavo ne vieną apdovanojimą. Studijavo Pekino kino akademijoje, o vėliau ir Londono nacionalinėje kino ir televizijos mokykloje. 2004 m. pradėjo rašyti scenarijus ir režisuoti dokumentinius bei vaidybinius filmus, kritikuojančius Kinijos valdžią. 2006 m. jos drama „Kaip šiandien jaučiasi tavo žuvytė” pateko į Sandanso kino festivalio konkursą bei buvo apdovanota Roterdamo festivalyje. 2009 m. festivaliuose režisierė pristatė du filmus – dokumentinį „12 istorijų iš didžiosios šalies” ir vaidybinį „Mergina iš Kinijos”, kuris Lokarno kino festivalyje buvo apdovanotas „Auksiniu leopardu”.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top