Now Reading
KP: Lenkų rusų karas

KP: Lenkų rusų karas

KP: Lenkų rusų karas

Aršus nacionalistas, homofobas, žiaurus rasistas ir antisemitas pravarde Stipruolis išsiskiria su ilgamete mylimaja Magda. Nieko nelaukdamas jis susimeta su nekaltybę saugančia sataniste Andžela. Tačiau pastaroji nėra jo gyvenimo meilė, kurios jis taip ieško. Jaunuolio kelyje painiojasi daug merginų su neaiškiais tikslais.

Iš vienos draugės lūpų Stipruolis nugirsta gandą, kad tarpusavyje konfliktuojantys lenkai ir rusai planuoja muštynes. Jis nori dalyvauti ir išlieti susikaupusią energiją, nors dar nesuvokia, kad tikras karas jau prasidėjo. Jo galvoje… „Lenkų rusų karas“ pastatytas pagal kontroversišką rašytojos Dorotos Maslowskos romaną, kuriame ji aprašo vis dar komunizmo įtakojamą Lenkijos žmonių intelektą, be to, ji ir pati vaidina filme

Režisierius / Director Xawery Żuławski
Scenarijaus autorius / Screenplay Xawery Żuławski
Aktoriai / Cast Borys Szyc, Roma Gąsiorowska, Maria Strzelecka, Sonia Bohosiewicz, Michał Czernecki, Magda Czerwińska, Anna Prus
Operatorius / Cinematographer Marian Prokop
Dialogai / Dialogues Lenkų / Polish
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Xawery Żuławski Lenkų scenaristas-režisierius gimė 1971 m. Varšuvoje žinomo režisieriaus Andrzejaus Żuławskio ir aktorės Małgorzatos Braunek šeimoje. Jis baigė Nacionalinę kino mokyklą Lodzėje ir 2006 m. pristatė debiutinį filmą „Chaosas”, kuris Gdynės lenkų kino festivalyje gavo geriausio režisieriaus premiją.

2009 m. Karlovy Varų kino festivalio specialioje programoje parodytas ir Krokuvos kino festivalyje apdovanotas antrasis jo filmas „Lenkų-rusų karas” vėl buvo pastebėtas Gdynėje ir gavo 5 prizus, tarp jų ir „Sidabrinį liūtą” už geriausią režisūrą.

The son of Polish film director Andrzej Żuławski and actress Małgorzata Braunek was born in 1971 in Warsaw. He studied at the National Film School in Łódź. He gave his debut in 2006 with the feature film Chaos, which earned him the title Best Debut Director at the Polish Film Festival in Gdynia. He was also involved in the film project Europe 99euro-films. Snow White and Russian Red is his second film.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top