Now Reading
KP: Spąstai krabams

KP: Spąstai krabams

KP: Spąstai krabams

Krabus žvejojantys žmonės žino, kad pagautus gyvius reikia kuo skubiau apversti – tam, kad šie nepaspruktų. Tokie spąstai krabams. O filmo herojams tie spąstai yra pinigai. 

La Baros kaimelyje retai kada sutiksi baltaodį. Čia gyvena kolumbiečių-afroamerikiečių bendruomenė ir laisvę atgavę vergai. Į uždarą pasaulį užklydęs Paisa puoselėja verslo planą ir kiekvieną dieną garsiai leidžia triukšmingą muziką, norėdamas sudrumsti tvyrančią ramybę, išvaryti dokumentų neturinčius vietinius gyventojus, pigiai pasisavinti žemę ir pastatyti kurortinį kompleksą. 

Į šio konflikto sūkurį patenka liūdnasis Danielis. Jam tereikia valties, kad galėtų išplaukti iš Kolumbijos į civilizuotą pasaulį. Jaunuolis apsistoja bendruomenės lyderio ir žiniuonio Cerebro namuose, padeda šiam atlikti kasdienius darbus, kad galėtų pigiau išsinuomoti kambarį. Asmeninių problemų prislėgtas Danielis turi pinigų, bet nemato tikslo jų leisti La Baroje. Laukdamas iš jūros ilgai negrįžtančių žvejų, jis susidraugauja su jauna vietine mergina Liusija, kuri paprašo vienos delikačios paslaugos.

Režisierius / Director Oscar Ruiz Navia
Scenarijaus autorius / Screenplay Oscar Ruiz Navia
Aktoriai / Cast Rodrigo Vélez, Arnobio Salazar Rivas, Jaime Andrés Castano, Karent Hinestroza, Yisela Alvarez
Operatorius / Cinematographer Sofia Oggioni Hatty, Andres Pineda
Dialogai / Dialogues Ispanų / Spanish
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Kolumbietis Oscar Ruiz Navia režisavo trumpametražius filmus ir keliavo aplink pasaulį. Į debiutinį savo filmą „Spąstai krabams“ režisierius sudėjo asmeninių kelionių prisiminimus, pasirinko neprofesionalius aktorius pagrindiniams personažams įkūnyti. 2009 m. Toronto kino festivalyje debiutavęs bei Havanoje prizą už geriausią debiutą pelnęs filmas 2010 metais Berlyno kino festivalyje pasiglemžė kino kritikų asociacijos FIPRESCI žiuri komisijos prizą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top