Now Reading
KP: Rytų pjesės

KP: Rytų pjesės

KP: Rytų pjesės

Realistiška drama ragina susimąstyti apie šiuolaikinių jaunų žmonių gyvenimą. Jiems netrūksta išbandymų – patiriamas nepriteklius, gundo alkoholis ir narkotikai, o ateitis – neaiški. Pagrindinį vaidmenį filme atlieka iki tol niekada nevaidinęs režisieriaus vaikystės draugas Christo Christovas, o istorija yra tiesiogiai susijusi su jo asmeniniais patyrimais.

Tačiau pagrindinis aktorius nebepamatė filmo, nes mirė vos tik pasibaigus filmavimams. Daugelis dramatiškiausių momentų paimti iš tikro gyvenimo, o filmavimai vyko Christo namuose, darbovietėje, jam pažįstamose Sofijos gatvėse. Net tragiško likimo jaunuolio mylimoji Nikolina sutiko vaidinti šalia jo. 

Du broliai jaučiasi visiškai pasimetę sparčiai besikeičiančioje ir svetimėjančioje Sofijoje. Nusivylęs ir besiblaškantis jausmuose bedarbis skulptorius Itso nuo realybės bando pabėgti vartodamas metadoną. Jis niekaip nesugeba išlipti iš alkoholio liūno. Jaunėlis Georgis susižavi besiformuojančio neonacių judėjimo idealais. 

Vieną naktį abu broliai susiduria per chuliganišką išpuolį. Savo bendrų pakurstytas ir agresijos apimtas Georgis žiauriai sumuša niekuo dėtą verslininką iš Turkijos, o atsitiktinai įvykio vietoje atsidūręs girtas Itso išgelbėja sumušto vyro šeimą. Patenkinti Georgio sadistiškumu, jo sėbrai ragina 17-metį paauglį prisidėti prie didesnių maišto akcijų, o Itso ima svajoti, kad jo didvyrišką poelgį įvertinusi gražioji viešnia Isil padės pabėgti iš Sofijos. Tačiau broliai turi susitaikyti, kad galėtų gauti tai, ko tikrai nori iš gyvenimo.

Režisierius / Director Kamen Kalev
Scenarijaus autorius / Screenplay Kamen Kalev
Aktoriai / Cast Christo Christov, Ovanes Torosian, Saadet Isil Aksoy, Nikolina Yancheva, Ivan Nalbantov
Operatorius / Cinematographer Julian Atanassov
Dialogai / Dialogues Bulgarų, turkų, anglų / Bulgarian, Turkish, English
Subtitrai / Subtitles Lietuvių, anglų / Lithuanian, English

Kamen Kalev (g. 1975) yra bulgarų režisierius studijas baigęs „Femis“ kino mokykloje Paryžiuje. Nuo 2002 m. jis režisavo trumpametražius filmus (du iš jų buvo rodyti Kanuose) ir per 60 reklaminių bei muzikinių vaizdo klipų. Filmo „Rytų pjesės“ premjera įvyko Kanų kino festivalio programoje „Dvi režisierių savaitės“. Debiutinis režisieriaus filmas per 2009 metus aplankė dar 21 festivalį ir laimėjo prizus Tokijuje (geriausias filmas, režisierius, aktorius), Varšuvoje, Antalijoje. Filmas pateko į Europos Parlamento inicijuojamo apdovanojimo „Lux“ laureatų dešimtuką.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top