Now Reading
Smulkus nusikaltimas

Smulkus nusikaltimas

Smulkus nusikaltimas

Mažoje Egėjo jūros skalaujamoje Graikijos saloje nevyksta nieko ypatingo. Vietiniai gyventojai vieni kitus pažįsta kaip nuluptus. Čia niekas neturi jokių paslapčių. Vietinis policininkas Leonidas nuobodžiauja ir beveik neturi progų panaudoti savo profesinių įgūdžių. Ramaus gyvenimo tėkmę nutraukia uolos papėdėje aptiktas alkoholiko Zacharijaus lavonas.

Kruopštus ir pareigingas Leonidas pradeda narplioti painų nusikaltimą, kuris nėra jau toks smulkus ir nekaltas. Jis atidžiai peržiūri įkalčius, sudėlioja galimų įvykių grandinę, išklauso liudininkų parodymų, kurie tik dar labiau viską sujaukia, nes kiekvienas turi asmeninę nuomonę apie Zacharijaus mirtį. Paslaptingas nusikaltimas Leonidą vis labiau ima traukti prie didžiausios Thirasijos salos įžymybės – per nacionalinę televiziją transliuojamų rytinių pokalbių šou vedėjos Agelikos širdies. 

Vulkaninės kilmės salų archipelage Santorine nufilmuoto hičkokiško detektyvo privalumas – autentiška vieta, garantuojanti nuostabius gamtos vaizdus ir unikalią mažos bendruomenės atmosferą su vietiniais žmonėmis, mielais asiliukais, ožiais ir kitais gyvūnais, gurmanišku maistu, folklorine muzika, tradicijomis ir papročiais. 

Režisierius: Christos Georgiou
Aktoriai: Antonis Katsaris, Aris Servetalis, Viki Papadopoulou, Rania Oikonomidou
 Dialogai: Graikų
Subtitrai: Lietuvių, anglų

Christos Georgiou (g. 1966) – Graikijos sostinėje gyvenantis režisierius. Jis su romantinės komedijos ir kriminalinio detektyvo prieskoniais pagardintu filmu „Smulkus nusikaltimas“ dalyvavo Šanchajaus, Karlovy Varų, Palm Springso ir San Francisko festivaliuose. Tai buvo antrasis jo vaidybinis filmas, sukurtas po 8 metų pertraukos. Iki tol autorius dalyvavo Europos kino režisierių projekte „Europos vizijos“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top