Now Reading
KP: Mažylė

KP: Mažylė

KP: Mažylė

Blankiame Romos priemiestyje stūksančiuose nameliuose ant ratų žiemoja atsiskyrėliai cirko artistai. Temperamentingoji Pati, jos sutuoktinis klounas Valteris ir paauglys sūnus Tairo laukia vasaros, kai vėl galės pakviesti žiūrovus į cirko palapinę. Lietingą dieną, ieškodama pabėgusio šuns, Pati pastebi be priežiūros paliktą 2 m. mažylę ir pasiima ją į savo šeimą.

Perrenginėdama mergaitę Pati randa raštelį, kad tikrasis jos vardas yra Asija, o ją palikusi motina, susitvarkiusi su iškilusiomis problemomis, norės atsiimti vaiką. Valteris nėra labai patenkintas nauja šeimos nare ir siūlo kreiptis į policiją, bet netrukus energinga mažylė lyg saulės spindulėlis sušildo skeptiškai nusiteikusio vyro širdį. Mažylė savo nuoširdžiu džiaugsmu užburia ir jų 13-metį sūnų Tairo. Tačiau pagausėjusią šeimyną suglumina gautas laiškas, kad po dviejų dienų Asijos atsiimti atvyks tikroji jos motina.

Visus vaidmenis šiame filme atliko ne profesionalūs aktoriai, o cirko artistai. „Europa Cinemas” kino teatrų tinklo prizas už geriausią europietišką filmą Kanų festivalio programoje „Dvi režisierių savaitės” užtikrino dramai prizus Gijone (Ispanija) ir Valdivijoje (Čilė) bei nesibaigiančias gastroles per tarptautinius festivalius nuo Prancūzijos Rivjeros iki Bankoko.

Metai: 2009
Šalis: Austrija, Italija
Trukmė: 100 min.
Režisieriai: Tizza Covi, Rainer Frimmel
Aktoriai: Patrizia Gerardi, Asia Crippa, Tairo Caroli, Walter Saabel
Scenarijaus autorius: Tizza Covi
Operatorius: Rainer Frimmel
Dialogai: Italų
Titrai: Lietuvių, anglų
Amžiaus cenzas: T

Tizza Covi (g. 1971), Rainer Frimmel (g. 1971) – tai sutuoktiniai, dokumentinio kino kūrėjai 2005 m. Berlyno kino festivalio programoje „Jaunojo kino forumas“ gavę prizą už filmą „Bobutė“. Pirmąjį meninį filmą jie kūrė pagal dogmos taisykles, naudojo tik natūralią dienos šviesą. Šiame filme kūrėjai atliko ne vieną darbą. Italų kilmės scenarijaus autorė T. Covi tapo ir garso režisiere, o austras Raineris ant pečių paėmė kino kamerą. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top