Now Reading
TKKF: Eurazijos aborigenas

TKKF: Eurazijos aborigenas

TKKF: Eurazijos aborigenas

REŽISIERIUS Šarūnas Bartas
VAIDINA: Šarūnas Bartas, Elisa Sednaoui, Erwan Ribard, Klaudija Koršunova, Arūnas Storpirštis
Kriminalinė drama
Lietuva, Prancūzija, Rusija
2010
111’
N-16
Originalo kalba: prancūzų, lietuvių, rusų
Subtitrai: lietuvių, anglų

Nuo paauglystės besisukantis kriminaliniame pasaulyje Gena galiausiai nutaria pradėti kitokį gyvenimą. Tačiau prieš tai Gena išsiruošia į Maskvą atsiimti savo dalies iš prostitucijos verslo, prie kurio kadaise yra prisidėjęs. Sostinėje Gena susiduria su sunkumais ir ryžtasi lemtingam žingsniui – nužudyti mafijos bosą. Filme vaizduojamas žiaurus XXI a. pradžios pasaulis, kuriame savo prasmę praradusios tiek fizinės, tiek moralinės kategorijos.

2010 m. „Sidabrinės gervės“ apdovanojimuose pripažintas geriausiu lietuvišku metų filmu; Š. Bartas atsiėmė geriausio režisieriaus, o K. Koršunova – geriausios aktorės apdovanojimą.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top