Now Reading
TKKF: Pakvaišusi pagalba

TKKF: Pakvaišusi pagalba

TKKF: Pakvaišusi pagalba

Mielas ir nuoširdus tinginys Jevgenijus (Jevgenijus Sytas) iš Baltarusijos kaimo atvyksta į Maskvą ieškoti darbo. Atsiskyręs nuo bendrakeleivių, jis lieka vienas dideliame nesvetingame mieste – be pinigų, dokumentų ir pastogės. Bet netikėtai susipažįsta su keistuoliu senuku (Sergejus Drejdenas), kuris pakviečia Jevgenijų apsigyventi kartu. Jevgenijus greitai susižavi naujojo pažįstamo paprastumu ir svetingumu. Pakviestas į keistą kovą su šiuolaikinio megapolio blogiu, Jevgenijus nuoširdžiai įsitraukia į senuko sumanymus. Stengdamiesi padėti žmonėms, jiedu patiria daugybę nenuspėjamų nuotykių. Tačiau netrukus Jevgenijus susipažįsta su keistuolio dukra (Ana Michalkova) ir ji atskleidžia tėvo paslaptį…

Ši ekscentriška režisieriaus Boriso Chlebnikovo komedija – tarsi rusiška pasakojimo apie Don Kichotą versija, kurioje dera beveik dokumentinis realizmas ir siurrealistiški epizodai, melancholija ir groteskas.

Apie režisierių:

Borisas Chlebnikovas gimė 1972 m. Maskvoje. 1997-aisiais baigė kino studijas Rusijos valstybiniame kinematografijos institute Maskvoje. Tais pačiais metais kartu su Aleksejumi Popogrebskiu sukūrė pirmąjį savo trumpametražį dokumentinį filmą „Praeivis” (Мимоход, 1997). 2003-aisiais jiedu vėl bendradarbiavo kurdami B. Chlebnikovo pirmąjį pilno metražo vaidybinį filmą „Koktebelis“ (Коктебель, 2003), apdovanotą prizais keliuose Europos kino festivaliuose. Filmuodamas savo antrąjį pripažinimo sulaukusį vaidybinį filmą „Laisvas plaukimas“ (Свободное плавание, 2006), Chlebnikovas sutiko aktorių Jevgenijų Sytą. Jo vaidybos stilius padarė režisieriui tokį didelį įspūdį, jog rašydamas scenarijų savo kitam filmui „Pakvaišusi pagalba” (2009) jis žinojo, jog būtent J. Sytas jame suvaidins pagrindinį vaidmenį.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top