Now Reading
TKKF: Paskalio biblioteka

TKKF: Paskalio biblioteka

TKKF: Paskalio biblioteka

Išvykdama į Vakarus ieškoti geresnio gyvenimo, Rumunijos vengrė Mona Paparu (Orsolya Török-Illyés) trimetę dukrelę palieka prižiūrėti savo tetai būrėjai. Deja, dukrelę globoti pasiima vaikų apsaugos agentūra. Grįžusi namo, kad atgautų savo vaiką, Mona turi papasakoti apie svetur praleistus metus. Ji pradeda tikrą klajonių, meilės ir nusikaltimų išpažintį. Visa tai žiūrovą nukelia į spalvingą naktinį Liverpulio gyvenimą ir paslaptingą klubą pavadinimu „Paskalio biblioteka“. Lydima kerinčio garso takelio, svajingo kameros darbo ir specialiųjų efektų, vienišos moters iš Rytų Europos istorija virsta vaizdinga šiuolaikine pasaka apie pavojingą laimės ieškojimą. Beje, prieš trejus metus Kauno kino festivalio žiūrovai jau turėjo progos išvysti autobiografinį Szabolcso Hajdu filmą „Balti delnai“.

Apdovanojimai:

2010 m. – Vengrų filmų savaitės pagrindinis „Auksinės kino juostos“ apdovanojimas, Gene Moskowitzo apdovanojimas ir pagrindinis studentų žiuri apdovanojimas; Andrásas Nagy pripažintas geriausiu operatoriumi.
2010 m. – Tarptautinės organizacijos C.I.C.A.E. apdovanojimas Tarptautiniame Sarajevo (Bosnija ir Hercegovina) kino festivalyje.

Apie režisierių:

Režisierius, scenaristas ir aktorius Szabolcsas Hajdu gimė 1972 m. Vengrijoje. Baigė Budapešto teatro ir kino meno universitetą. Jo debiutinis darbas „Nekropolis“ (Necropolis) susilaukė palankaus kritikų įvertinimo, o pirmasis ilgametražis filmas „Lipnūs dalykėliai“ (Macerás ügyek) 2003-iaisiais laimėjo Vengrų filmų savaitės geriausio pirmojo filmo prizą bei žiuri apdovanojimą Kijevo tarptautiniame kino festivalyje „Molodist“. 2006 m. pasirodžiusi autobiografinė juosta „Balti delnai“ (Fehér tenyér) buvo parodyta Kanuose, programoje „Dvi režisierių savaitės“. „Paskalio biblioteka“ – penktasis ilgametražis režisieriaus filmas.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top