Now Reading
TKKF: Metropija

TKKF: Metropija

TKKF: Metropija

Netolima ateitis – 2024-ieji – atrodo pilka ir niūri. Naftos atsargos pasaulyje išsenka ir po Europą nusidriekia milžiniškas metro tinklas. Filmo herojus Rodžeris (įgarsina Vincentas Gallo) dirba metro tuneliuose ir gyvena prasčiokiškuose apartamentuose Stokholme. Vaikinas girdi keistą balsą galvoje. Iš pradžių tai atrodo lyg sąžinės balsas, tačiau vėliau paaiškėja, kad tai Stefano balsas. Stefanas – vienas iš daugelio, kuris valdo „normalius“ žmones, pasitelkęs mikroschemas, implantuotas jiems į smegenis. Maža to, jis kažkaip susijęs su Nina, keistuole manekene iš šampūno reklamos televizijoje, kurią beprotiškai įsimylėjęs Rodžeris… Prasideda tikra veiksmo raizgalynė, besiaiškinant su minčių ir kūno kontrole susijusį sąmokslą. Tai filmas, kuriame mokslinė fantastika susilieja su aukšto lygio animacijos technika – puikiai stilizuotu nuotraukų perdirbimu.

Apdovanojimai:

2009 m. – Stokholmo kino festivalio (Švedija) apdovanojimas už geriausią muziką.
2009 m. – Venecijos kino festivalio (Italija) apdovanojimas „Future Film Digital“.

Apie režisierių:

Egiptiečių kilmės švedų televizijos prodiuseris, animatorius, žurnalistas, režisierius, grafičių menininkas ir filmo režisierius Tarikas Salehas gimė Stokholme 1972 m. Savo karjerą pradėjo kaip grafičių menininkas. Vakarų Stokholme dar dabar galima rasti jo išpieštų sienų. Aistra animacijai jį pastūmėjo į daugelį kūrybinių projektų. Drauge su Eriku Gandini’u yra režisavęs ne vieną apdovanojimą pelniusių dokumentinių filmų. 2001 m. jiedu kartu sukūrė dokumentinę juostą „Sacrificio. Kas išdavė Če Gevarą“ (Sacrificio – Who betrayed Che Guevara?) apie paslaptingas šio revoliucionieriaus mirties aplinkybes. Filmas pelnė pagrindinius prizus tarptautiniuose kino festivaliuose Kuboje, Portugalijoje, Brazilijoje ir sukėlė tikrus debatus visoje Europoje ir Lotynų Amerikoje. 2005 m. abu režisieriai sukūrė dokumentinį filmą „Gitmo“ – apie terorizmą ir Gvantanamo įlankos kalėjimą. Filmas laimėjo geriausio dokumentinio filmo apdovanojimą Sietlo kino festivalyje (JAV) ir susilaukė ypatingo žiūri dėmesio Majamio kino festivalyje (JAV).

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top