Now Reading
TKKF: Pasaka apie tamsą

TKKF: Pasaka apie tamsą

TKKF: Pasaka apie tamsą

Angelina gyvena dideliame mieste prie jūros, kur pagrindinis išvaizdžių vyrų ir gražių moterų tikslas – slankioti gatvėmis, flirtuoti ir įsimylėti. Tačiau miela, graži ir protinga Angelina yra vieniša. Ji – milicijos pareigūnė, atsakinga už benamius vaikus, našlaičius ir problemiškus paauglius. Ji visada pasiruošusi padėti, tik jos pastangos ne visada įvertinamos. Atkaklus mėginimas užkariauti kolegos Dimyčiaus dėmesį šokių mokykloje taip pat atrodo bergždžias. Vieną dieną tarnybos metu mažas berniukas paaiškina Angelinai, kokia ji esanti vieniša, nuobodi ir bevertė. Šie žodžiai priverčia ją susimąstyti. Angelina pradeda savo kelią iš tamsos… Ilgais ir tiksliais kadrais filmas atidžiai pasakoja jaunos moters bandymą po truputį keistis ir į pilką gyvenimą įsileisti šiek tiek saulės šviesos… Filmo premjera įvyko Kanų kino festivalio programoje „Ypatingas žvilgsnis“.

Apdovanojimai:

2009 m. – „Kinotauro“ kino festivalyje (Sočis, Rusija) aktorius Borisas Kamorzinas pripažintas geriausiu aktoriumi.

Apie režisierių:

Nikolajus Chomerikis gimė 1975 m. Maskvoje. Čia studijavo ekonomiką ir kiną, vėliau pradėjo režisūros studijas kino mokykloje „La Fémis“ Paryžiuje ir 2005 m. gavo diplomą su pagyrimu. Tais pačiais metais jo trumpametražis debiutinis darbas „Dviese“ (Вдвоём) Kanų kino festivalyje, programoje „Cinéfoundation”, laimėjo antrąją vietą. Jo debiutinis pilnametražis filmas „977“ (Девять семь семь, 2005), kuriame vaidina iš Šarūno Barto filmų lietuviams puikiai pažįstama aktorė Jekaterina Golubeva, buvo parodytas ir Lietuvoje.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top