Now Reading
TKKF: Davidas nori skristi

TKKF: Davidas nori skristi

TKKF: Davidas nori skristi

Šiame dokumentiniame filme tiriama transcendentinės meditacijos judėjimo istorija. Sukurtas ir išvystytas guru Maharishio Mahesho Yogio, šis religinis judėjimas šiuo metu turi daugiau negu šešis milijonus pasekėjų visame pasaulyje, tarp kurių ir garsenybės, pavyzdžiui, – kino režisierius Davidas Lynchas. Būtent po susitikimo su D. Lynchu, jaunas Berlyno režisierius Davidas Sievekingas susidomi transcendentine meditacija ir leidžiasi į kelionę paslaptingojo judėjimo pėdsakais. Jis apkeliauja JAV, tada Indiją, vis artėdamas prie griežtai saugomų judėjimo paslapčių… Savo odisėjos metu D. Sievekingas nepraranda ironijos ir humoro jausmo, suteikiančių šiam netikėtam filmui jėgos, elegancijos ir žavesio.

Apie režisierių:
Davidas Sievekingas gimė 1977 m. Fridberge, Vokietijoje. Studijavo režisūrą Vokietijos kino ir televizijos akademijoje Berlyne (2000–2007), dirbo montažo režisieriumi, režisieriaus padėjėju, vaidino kine ir televizijoje. Kaip kino kūrėjas debiutavo 2000 m., nuo to laiko sukūrė keletą trumpametražių ir dokumentinių filmų, rodytų tarptautiniuose kino festivaliuose ir per televiziją. 2005 m. jo trumpametražis filmas „Amerikos ambasada“ (Die Amerikanische Botschaft 2003) buvo pristatytas Kanų kino festivalyje, o režisierius laimėjo porą apdovanojimų už perspektyvumą.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top