Now Reading
TKKF: Siena

TKKF: Siena

TKKF: Siena

Įžvalgus dokumentinis filmas apie absurdišką fenomeną – sieną, beprasmiškai skiriančią ne tik patį Slovakijos kaimą Slemencę, bet ir jo žmonių likimus. Vieną 1946 m. dieną kaimas buvo atsitiktinai padalintas tarp dviejų valstybių: Čekoslovakijos ir Ukrainos. Kapinės, laukai, ištisos šeimos buvo atskirtos. Kad patektų į kitą pusę, gyventojai turi keliauti 150 km į miestą ir ten gauti vizą. Giminės bendrauja per tvorą, dalindamiesi paskutinėmis naujienomis apie artimųjų vestuves ir laidotuves… Tai skaudi istorija apie politinius sprendimus „ant popieriaus“, kurie gali turėti pražūtingų padarinių.

Apdovanojimai:

2009 m. — Jihlavos tarptautinio dokumentinių filmų festivalio (Čekija) apdovanojimas už geriausią Rytų ir Vidurio Europos dokumentinį filmą.

Apie režisierių:

Jaroslavas Vojtekas gimė 1968 m. Žilinos mieste, Slovakijoje. Bratislavos Muzikos ir scenos meno akademijoje (VŠMU), Kino ir televizijos fakultete, baigė dokumentinio kino režisūros specialybę. Debiutavo 1993 m. trumpametraže dokumentine juosta „Aklas tikėjimas“ (Slepá viera) apie socialistiniams idealams ištikimą duobkasį. Vaidybinis trumpametražis filmas „Svajotojai“ (Rojkovia, 1999) yra viena iš šešių projekto „Nuostabus šešetas“ (Šest statečných, ) trumpametražių istorijų. 2000 m. šis projektas buvo pristatytas Karlovy Varų filmų festivalyje. Ilgametražis filmas „Štai ir mes“ (My Zdes!, 2005) apie slovakų šeimą, grįžtančią iš Kazachstano, taip pat buvo rodytas Karlovy Varų festivalyje, laimėjo daugiau nei 8 tarptautinius apdovanojimus. 2006 m. sukurta dokumentinė esė „Svajonės beieškant“ (Cesta za snom, Slovensky sen 2004–2006) pasakojo apie slovakiškosios svajonės paieškas. Prieš dvejus metus pasirodžiusi juosta „Mažas namas“ (Malá domov) pasakoja apie čigonų berniuką, norintį dalyvauti tarptautiniame futbolo turnyre.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top