Now Reading
TKKF: Šokančios svajonės

TKKF: Šokančios svajonės

TKKF: Šokančios svajonės

Šiuo filmu Kauno kino festivalis nori pagerbti garsios vokiečių šokėjos ir choreografės Pinos Bausch (1940–2009) atminimą. Pirmajame bendrame režisierių Anne’s Linsel bei Rainerio Hoffmanno filme „Šokančios svajonės“ parodoma ne tik revoliucinga P. Bausch kūryba – jame skleidžiasi pirmieji bandymai paversti spektaklio idėjas judesiu, šokiu bei atrasti individualią kūno raišką. 2008-aisiais Pina Bausch atrinko 40 paauglių savo šokio spektakliui „Kontakthof“. Tai spektaklis apie žmonių tarpusavio ryšius, vyrų ir moterų santykius, meilės ir švelnumo paieškas, apie jas lydintį nerimą, ilgesį ir abejones. Vadovaujami Pinos Bausch trupės šokėjų Jo-Ann Endicott ir Bénédicte Billet, prižiūrimi pačios Pinos, niekad nešokę paaugliai šį spektaklį repetavo beveik metus. Filme fiksuojama kaip per šokį atsiskleidžia jaunuolių troškimai, baimės, gyvenimo filosofija ir patirtis.

Apie režisierius:

Anne Linsel – vokiečių žurnalistė, rašytoja, radijo ir televizijos laidų kūrėja. Gimė Vupertalyje, Vokietijoje, studijavo dailę, dailės istoriją, vokiečių kalbą ir literatūrą. Kaip režisierė debiutavo sukūrusi televizinės dokumentikos ciklą apie menininkus. A. Linsel dokumentinis filmas „Pina Bausch” (2006) apdovanotas „Dance Camera West” šokio filmų festivalyje Los Andžele. Raineris Hoffmanas gimė Hamburge, 1982–1987 metais mokėsi Vokietijos kino ir televizijos akademijoje Berlyne. Nuo 1984-ųjų dirba dokumentinio kino režisieriumi ir operatoriumi. „Šokantys sapnai” – pirmasis bendras režisierių darbas, įprasminantis paskutinius Pinos Bausch gyvenimo metus.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top