Now Reading
TKKF: Tinklelis nuo uodų

TKKF: Tinklelis nuo uodų

TKKF: Tinklelis nuo uodų

„Tinklelis nuo uodų“ – tai tragikomedija apie miesčionių šeimą, įstrigusią savo mažuose pasaulėliuose. Filmo pavadinimas nurodo į vieno iš filmo herojų išgalvotą istoriją apie mergaitę, nuolat bijančią užlipti ant skruzdėlių ir nenaudojančią tinklelio nuo uodų. Tai tik viena tarp daugybės kiekvieną personažą filme kamuojančių neurozių. Istorijos centre – sutrikusi šeimynėlė. Alicija (Emma Suárez), rašytoja ir keistų pasakų iliustratorė, nuolaidžiauja savo paaugliui sūnui Luisui (Marcos Franz), į namus tempiančiam benamius šunis ir kates. Tėvas Migelis (Eduard Fernández) bando atkalbėti sūnų nuo ekscentriško elgesio, bet mažakalbiui Luisui tai vienintelis būdas pasislėpti savo tyliame pasaulėlyje ir taip pabėgti nuo vedybinę krizę išgyvenančių tėvų. Tuo tarpu Alicijos sesuo Rachelė (Anna Ycobalzeta), vieniša motina, išgyvena finansinę krizę ir nesutaria su jauna dukterimi. Filme pasirodo ir senyvo amžiaus Migelio tėvai – elegantiškosios Geraldine Chaplin įkūnyta Marija ir Robertas (Fermí Reixach), kovojantys su Alzheimerio liga ir savižudiškais polinkiais. Kiekvienas šeimos narys bando išsaugoti tai, kas jį galėtų pateisinti, kiekvienas jaučia kaltę ir stengiasi suvaldyti jausmus. Pastangos pagrįsti savo veiksmus veda į nesusipratimus, o šie kartu ir komiški, ir tragiški.

Apdovanojimai:

2010 m. – 45-ojo Karlovy Varų (Čekija) tarptautinio kino festivalio didysis prizas – „Krištolinis gaublys“.

Apie režisierių:

Agustí Vila gimė 1961 m. Barselonoje. Režisavo įvairias televizijos programas: 1997 m. – pirmą dalį „Alicija ir papūga“ (Alícia i el lloro) serialui „Naujoji fikcija“ (Nova ficció), 2000 m. – šešias serialo „Mokestis už juoką“ (Pagats per riure) dalis. 1993 m. jis režisavo trumpametražį filmą „Stiklinis žmogus“ (El hombre de cristal). 1999 m. sukūrė komišką dramą „Suoliukas parke“ (Un banco en el parque) pagal savo paties rašytą scenarijų. Kino festivalyje „Toulouse Cinespaña“ šis filmas laimėjo apdovanojimą už geriausią muziką, o Àlexas Brendemühlas buvo pripažintas geriausiu aktoriumi. A. Vila yra sukūręs ir vieną dokumentinį filmą „3055 Žanas Leonas“ (3055 Jean Leon, 2006), Barselonos kino festivalyje nominuotą geriausio dokumentinio filmo kategorijoje.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top