Now Reading
TKKF: Adriena Pal

TKKF: Adriena Pal

TKKF: Adriena Pal

Piroška (Éva Gábor) – aplinkinių atstumta apkūni medicinos sesuo, niekada neatsisakanti pyragaičių su kremu. Merginos darbovietė – galinė vienos Budapešto ligoninės palata, kur jai nuolat tenka susidurti su mirtimis. Vieną dieną sukrėsta senyvos moters mirties, Piroška susiruošia ieškoti seniai prarastos vaikystės draugės. Taip prasideda pilna prisiminimų ir paradoksų jos kelionė. Nors ieškojimai ir neveda ten, kur Piroškai norėtųsi, gyvenimas nuo šiol nebebus toks pat. Tai neįprastas kelio filmas – per margaspalvę visuomenę, skirtingų socialinių sluoksnių žmonių gyvenimus ir likimus. Kartu tai vidinis kelio filmas į nežinomą praeitį, dažnai reliatyvius atsiminimus ir savęs pažinimą. Šio filmo premjera įvyko Kanų kino festivalyje, programoje „Ypatingas žvilgsnis“.

Apdovanojimai:

2010 m. – Tarptautinės kino kritikų federacijos (FIPRESCI) prizas Kanų kino festivalyje.

Apie režisierę: Ágnes Kocsis gimė 1971 m. Budapešte (Vengrija). Budapešto Eötvös Loránd universitete studijavo lenkų filologiją, taip pat estetiką ir kino teoriją. Vėliau Teatro ir kino universitete Budapešte įgijo kino režisūros specialybę. Jos trys pirmieji trumpametražiai filmai rodyti daugelyje prestižinių kino festivalių. 2006-aisiais trumpametražis „Virusas“ (A Vírus) laimėjo trečiąją vietą (kartu su Sian Heder filmu „Motina“) 59-ajame Kanų kino festivalyje, programoje „Cinéfoundation”. Pirmasis ilgametražis filmas „Gaivus oras“ (Friss levegö) tais pačiais metais buvo parodytas kitoje Kanų festivalio programoje – „Kritikų savaitėje“, taip pat buvo tarp keturių geriausių filmų, nominuotų „Atradimo“ prizui Europos kino akademijos apdovanojimuose, apkeliavo daugiau nei 80 tarptautinių kino festivalių, laimėjo 14 apdovanojimų. „Adriena Pal“ – antrasis ilgametražis šios režisierės filmas.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top