Now Reading
TKKF: Įsivaizduojamos meilės

TKKF: Įsivaizduojamos meilės

TKKF: Įsivaizduojamos meilės

Du neišskiriami draugai Fransis (Xavieras Dolanas) ir Mari (Monia Chokri) susipažįsta su neseniai į Monrealį atvykusiu Nikolu (Nielsas Schneideris). Draugystė tarp jaunuolių netrunka peraugti į meilės trikampį – Fransis ir Mari įsitraukia į dvikovą dėl Nikolo dėmesio. Auganti įtampa, maniakiška aistra ir nevaldomas elgesys tampa išbandymu iš pažiūros tvirtai Fransio ir Mari draugystei. „Įsivaizduojamos meilės” – tai vizuali, stilingai nufilmuota dramatiška meilės istorija. Pasakojimo emocinę įtaigą sustiprina puiki jaunųjų aktorių, ypač Monios Chokri, vaidyba. Filmas buvo parodytas šių metų Kanų kino festivalio programoje „Ypatingas žvilgsnis“, o jo premjerą palydėjo ne tik ovacijos, bet ir „Jaunojo žvilgsnio“ prizas.

Apdovanojimai:

2010 m. – „Jaunojo žvilgsnio“ prizas Kanų kino festivalio (Prancūzija) programoje „Ypatingas žvilgsnis“.
2010 m. – Sidnėjaus kino festivalio (Australija) pagrindinis apdovanojimas.

Apie režisierių:

Xavieras Dolanas gimė Monrealyje, Kanadoje. 1989 m. Tėvas Manuelis Tadrosas, anksti atvedė sūnų į kino pasaulį – jau vaikystėje Xavieras filmavosi kine ir televizijoje. Pirmąjį scenarijų parašė būdamas septyniolikos. Pagal jį pastatytas debiutinis filmas „Aš nužudžiau savo motiną“ (J'ai tué ma mère) pasirodė tik 2009-aisiais ir sulaukė neįtikėtinos sėkmės viso pasaulio kino festivaliuose: 25 nominacijos ir 19 apdovanojimų (tarp jų – trys Kanų kino festivalio prizai, nominacija Cezario apdovanojimui geriausio užsienio filmo kategorijoje). Savo kūryboje X. Dolanas nagrinėja žmonių santykius, homoseksualumo problematiką, dažnai į pasakojimą įpina savo patirtį. „Įsivaizduojamos meilės“ – antrasis vos 21 metų sulaukusio režisieriaus filmas, pelnęs jam jau antrąjį kvietimą į Kanų kino festivalį.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top