Now Reading
TKKF: Samsonas ir Dalila

TKKF: Samsonas ir Dalila

TKKF: Samsonas ir Dalila

Paaugliai Samsonas (Rowan McNamara) ir Dilaila (Marissa Gibson) gyvena izoliuotoje aborigenų bendruomenėje Centrinės Australijos dykumoje. Mažame pasaulyje tarp keleto namelių niekas nekinta. Viena diena keičia kitą ir niekas tuo nesirūpina, išskyrus kažko daugiau besiilgintį akiplėšą Samsoną. Iš kamuojančio nuobodulio jis vaduojasi nerūpestingai juokaudamas ir slapta uostydamas benziną. Na o Dilaila yra vienintelė savo senelės, vietinės menininkės, globėja. Pastaroji įsivaizduoja Samsoną savo būsimu žentu. Viskas pasikeičia, kai senelė miršta, o Samsono namuose įvyksta nelaimingas atsitikimas. Abu paauglius suveda netikėtas įvykis, kuomet atstumti, suglumę ir vieniši jiedu palieka bendruomenę. Prasideda Samsono ir Dilailos išgyvenimo istorija…

Apdovanojimai:

2009 m. – Kanų kino festivalio (Prancūzija) „Ypatingo žvilgsnio“ programos apdovanojimas „Auksinė kamera“.
2009 m. – Australijos rašytojų gildijos (AWGIE) pagrindinis apdovanojimas.
2010 m. – Dublino tarptautinio kino festivalio kritikų apdovanojimas.
2010 m. – specialus paminėjimas – Johno Schlesingerio apdovanojimas – Palm Springso tarptautiniame kino festivalyje (JAV).

Apie režisierių:
Warwickas Thorntonas – vienas perspektyviausių šių dienų Australijos kino kūrėjų, jau laimėjęs daugybę vietinių ir tarptautinių apdovanojimų kaip režisierius, scenaristas ir operatorius. W. Thorntonas gimė 1970 m. vienoje Australijos aborigenų bendruomenėje, gyveno Alis Springse. 1997 m. baigė operatoriaus specialybę Australijos kino, televizijos ir radijo mokykloje (AFTRS) Sidnėjuje. Žinias gilino Centrinėje Australijos medijų asociacijoje (CAAMA), padedančioje aborigenams kurti savo filmus, televizijos ir radijo laidas. Čia sukūrė keletą dokumentinių ir trumpametražių filmų nacionalinėms televizijoms ABC ir SBS. Jo pirmasis trumpametražis filmas „Skolos grąžinimas“ (Payback, 1996), pasakojantis apie tradicinę aborigenų įstatymų sistemą, buvo pakviestas į prestižinį Telurido kino festivalį JAV. Vėliau, 2002-aisiais, sukurta trumpametražė komedija „Mimi“ satyriškai vaizduoja aborigenų meno industriją. Trumpametražė drama „Žalias krūmas“ (Green Bush, 2005) Berlyno kino festivalio „Panoramos“ programoje laimėjo geriausio trumpametražio filmo apdovanojimą. Trumpametražis filma „Nana“ (2007) Berlyno kino festivalio programoje „Generation Kplus“ laimėjo „Krištolinio lokio“ apdovanojimą.

APIE FESTIVALĮ

Kauno kino festivalio tikslas – pristatyti plataus tarptautinio pripažinimo sulaukusius kino filmus, atspindinčius tiek pasaulines šių dienų kino meno raidos tendencijas, tiek vietiniame bei pasauliniame kontekste aktualią visuomeninę problematiką.

Festivalis kviečia gero kino pasiilgusius, kinu besidominčius, kiną mylinčius žiūrovus skubėti pamatyti pastarojo laiko įdomiausius, vertus dėmesio filmus iš viso pasaulio. Kino mylėtojus kviečiame ne vien į kino seansus, bet ir į diskusijas, paskaitas ir susitikimus su kino kūrėjais.

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks 2010 m. spalio 1-17 dienomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top